Ampumahiihdon vuoden 2015 MM-kisojen päivämäärät vahvistettu

    admin   MC tiedotteet  

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton hallitus on päättänyt, että Kontiolahdella järjestettävien ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailujen ajankohta on 2.–15.3.2015. Tämä ajankohta on kisajärjestelyille paras mahdollinen ja kisajärjestäjät ovat päätöksestä hyvin tyytyväisiä.

Nykyisten sääntöjen mukaan kisoissa on 11 eri kilpailua. Jos kisojen ohjelma noudattaa Saksan Ruhpoldingin vuoden 2012 ja Tšhekin Nove Meston vuoden 2013 kisaohjelmaa, ensimmäisenä kilpailuna on sekaviesti torstaina 5.3.2015. Seuraavana lauantaina olisivat naisten ja miesten pikakilpailut ja sunnuntaina takaa-ajokilpailut. Takaa-ajokilpailua seuraavat välipäivien jälkeen naisten ja miesten henkilökohtaiset kilpailut. Kisat päättyvät viikonlopun viesteihin ja yhteislähtökilpailuihin. Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto päättää kisaohjelman myöhemmin.

Kisoihin liittyen Kontiolahden ampumahiihtokeskuksen rakenteellisia olosuhteita uudistetaan perusteellisesti. Rakentamistyöt on aloitettu vuonna 2011, jolloin ampumapaikka peruskorjattiin, ampumataulut sekä tulospalveluelektroniikka vaihdettiin uusiin. Tänä vuonna on vuorossa valaistuksen uusiminen siten, että televisiointi on mahdollista iltakisoissa ja hämäränä vuodenaikana. Vuonna 2013 on vuorossa mm. päärakennuksen 400 neliömetrin laajennus. Katsomoalueita rakennetaan siten, että tilapäiskatsomoilla saadaan stadionalueille 12–15 000 katsojapaikka. Pienempiä rakennuskohteita on useita.

Ampumahiihdon maailmancupin osakilpailu järjestetään Kontiolahdella 6.–9.3.2014. Se on samalla MM-kilpailujen esikilpailu.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Esa Haapala, Kontiolahden Urheilijat ry
p. 0400-678370
Toiminnanjohtaja Jukka Haltia, Suomen Ampumahiihtoliitto
p. 046-878 2200