Juha Hirvi Ampumahiihtoliiton ampumavalmentajaksi

    admin   Uutiset  

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) ja Suomen Ampumahiihtoliitto (SAhL) ovat sopineet Juha Hirven käytöstä ampumavalmentajan tehtävään Suomen Ampumahiihtoliitossa. SAL ja SAhL ovat sopineet yhteistyössä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa siitä, että SAL:n kiväärivalmentaja Juha Hirvi toimii myös SAhL:n maajoukkueen ampumavalmentajana.

Ampumahiihdon kiväärivalmennuksen lisäksi Juha Hirvi jatkaa edelleen Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentajana. Juha Hirven valmennuskausi SAhL:ssa jatkuu maaliskuulle 2014 käsittäen myös Sotšin Olympiakisat helmikuussa 2014.

Juha Hirvi aloittaa tehtävänsä heti ensimmäisestä ampumahiihdon maailmancup kilpailusta Östersundissa Ruotsissa marraskuussa 2012.

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen:
”Ampumahiihtoliiton tavoitteena on yhteistyön kautta saada parhaat osaamisresurssit edustusjoukkueemme käyttöön tavoitellessamme menestystä Sotšin kisoissa. Näin myös taloudelliset voimavarat voidaan käyttää tehokkaasti. Ampumahiihtoliitto jatkaa jo reilu vuosi sitten Hiihtoliiton kanssa aloittamaansa yhteistyön linjaa, jonka myös Huippu-urheilun muutosryhmä nostaa raportissaan keskeisenä esille. Paikallisella tasollahan ovat ampumahiihto- ja ampumaurheiluseurat tehneet vahvaa yhteistyötä nuorten kanssa jo vuosia.”

”Juha Hirven osaamisen hyödyntäminen yli lajirajojen on erinomainen esimerkki suomalaisen huippu-urheilun uudessa toimintatavassa, jota esimerkki suomalaisen huippu-urheilun uudessa toimintatavassa, jota olemme Huippu-urheiluyksikön johdolla rakentamassa. On luonnollista, että olemme omalla panoksellamme mukana lajiliittojen yhteistyöhankkeissa, joilla saadaan vuorovaikutteista osaamista suomalaisen huippu-urheilun pintaan ja tarjotaan uusi innostava kehittymisen ympäristö suomalaisille valmentajille”, sanoo Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

”Suomen Ampumaurheiluliitossa nähdään yhteistyömalli molemmin puolin hedelmällisenä. Jalkautamme tässä strategiaamme käytäntöön urheilijoiden hyödyksi. Olisi resurssien hukkaamista, ellei tällaista huippuosaamista voitaisi jakaa ja hyödyntää. Toisaalta uskomme, että saamme varmasti myös jotain uutta omaankin valmennustoimintaamme. Yhteistyötä on tehty jo jonkin aikaa epävirallisesti, mutta nyt yhteistyösopimuksen ja HU-yksikön mukaantulo mm. taitolajikoordinaattoreineen tuo toiminnan aivan uudelle tasolle. Valmennusosaaminen viritetään nyt urheilijoiden käyttöön aivan huipputasolle”, toteaa toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi Ampumaurheiluliitosta.

Lisätietoja:    
SahL puheenjohtaja Olli Nepponen + 358 (0)44 7944918
Huippu-urheiluyksikkö, johtaja Mika Kojonkoski + 358 (0) 40 700 1943
SAL toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi + 358 (0 ) 40 774 6950