Valmennusoppia Kuortaneella

    admin   MC tiedotteet  

Aamulla 5 cm uutta lunta tai lähes helteistä säätä, siinä puitteita Kuortaneen huhtikuun viimeisen ja toukokuun puolenvälin viikonlopuille ampumahiihdon I-tason valmentajakurssin 15 osallistuneelle. Koulutuksen yleisenä teemana oli yksittäisen harjoituksen toteuttamin. Teoriaosuuksissa keskityttiin valmentajana ja ohjaajana toimimiseen turvallisessa valmennus- ja ohjaustilanteessa. Eri ominaisuuksien monipuolisessa harjoittamisessa teoriaopetusta täydensivät demoharjoitukset, joissa itse tekemällä pyrittiin lisäämään ymmärrystä käsiteltävästä aiheesta. 1. lähijakson aiheet olivat ampumahiihtoammunta makuulta tukea käyttäen, nopeus ja vapaan hiihtotavan perustaidot. 2. lähijaksolla Kuortaneen kymppi-ampumaradan 15 paikkaista ampumahiihtorataa hyödynnettiin taito-, kestävyys- ja voimaominaisuuksien harjoittamisessa. Vaikka tavoitteena ei ollut kerätä kurssilaisille kestävyysosiossa häiritsevän paljon lihaksistoon maitohappoa, mitattiin verenkiertoon vapautuneesta laktaatista kuitenkin yli 20mmol/l -arvoja, joka kuvasti osuvasti myös sitä molemmilla lähijaksoilla vallinnutta innokkuutta ampumahiihtoa kohtaan.

Tänä vuonna, kun otetaan mukaan myös Pajulahden kurssilaiset, saanee noin 20 lähivalmentajaa ja -ohjaajaa todistuksen ampumahiihdon  I-tason valmentajatutkinnon suorittamisesta. Näille kahdelle kurssille on osallistunut henkilöitä seuraavista seuroista:
– Ahveniston Ampumahiihtäjät
– Hollolan Urheilijat -46
– IMAS Biathlon
– Kärkölän Kisa-Veikot
– Loimaan Jankko
– Puijon Hiihtoseura
– Riihimäen Kisko
– Seinäjoen Hiihtoseura
– Tuusulan Voima-Veikot
– Vähäkyrön Viesti
Pajulahden kurssille osallistuneet ovat saamassa todistuksensa juuri näillä hetkillä kun taas Kuortaneelle osallistuneet jatkavat vielä tovin oppimis- ja toiminnassa oppimisen käytännön harjoittelutehtävien parissa.