IBU tyytyväinen Kontiolahden maailmancup- ja MM-järjestelyjen tilanteeseen

    admin   MC tiedotteet  

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton (IBU) delegaatio vieraili tällä viikolla Kontiolahdella tarkistamassa maailmancupin ja MM-kisojen järjestelyjen tilanteen. Tarkastuskäynnillä paikalla olivat IBU:sta kilpailunjohtaja Franz Berger, hänen assistenttinsa Borut Nunar ja viestintäpäällikkö Peer Lange sekä Infrontin edustajana Thomas Thrainer.

Delegaatio tutustui osa-alueittain järjestelyjen etenemiseen sekä antoi neuvoja jatkoa ajatellen. Vieraat pääsivät myös näkemään ampumahiihtokeskuksessa hyvin etenevää rakennusprojektia.

”Tämä tarkastuskäynti on sisältänyt monia positiivisia yllätyksiä. Vuosi sitten sovitut parannuskohdat on korjattu sovitusti ja rakentaminenkin on hyvässä vauhdissa. Kontiolahden stadionilla siis kaikki näyttäisi olevan enemmän kuin hyvin aikataulussa” Franz Berger tiivisti tyytyväisenä.

Berger muistutti, että hyvästä tilanteesta huolimatta rakentaminen stadionalueella on myös saatava päätökseen sovitussa aikataulussa.

”Puitteisiin on tehtävä satsauksia, kuten Kontiolahdella on huomattukin. On myös todella tärkeää, että ulkoisten asioiden muokkaamisella alueesta saadaan soveltuva isojen kilpailujen järjestämiseen. Rakentamisessa panostetaan oikeisiin asioihin tällä hetkellä ja tilapäisrakenteiden sekä maisemoinnin avulla tehdään viimeinen silaus kilpailujen onnistumisen varmistamiseksi”, Berger tiivistää.

”Haluaisin muistuttaa järjestelytoimikuntaa ja paikallisesti kilpailujen eteen työskenteleviä siitä, että vain yhdessä olemme vahvoja. Soutakaamme siis samassa veneessä ja samaan suuntaan pyrkien. Avoimen ja vuorovaikutteisen prosessin kautta onnistumme varmasti toteuttamaan Kontiolahdella ikimuistoiset maailmanmestaruuskilpailut 2015”, Berger evästi kisaorganisaatiota.

IMG_2030-15

IBU:n Race Director Franz Berger lähti rakennustalkoisiin mukaan Kontiolahden vierailulla.