URLUS/koulut

    admin   Uutiset  

Ampumahiihdon Urlus- nuorisoprojekti – kouluyhteistyö tärkeässä roolissa

 

Ampumahiihtoesittely tuo kouluille mukavan ja innnostavan esittelyn lajista, jota muuten ei ole niin helppo kokeilla. Ampumahiihtokausi alkaa jo marraskuun lopulla ja huipentuu tällä kaudella Kontiolahdella pidettäviin MM-kisoihin.

Koulujen kannalta esittelyt ovat mahdollisia toiminta-alueellamme jo marras-joulukuusta aina keväälle asti. Voimme olla esimerkiksi osa koulun liikuntapäivää tai aivan erillinen kokonaisuus.

Esittelyssämme on käynyt reilun kahden vuoden aikana jo 13 000  lasta ja nuorta ja kouluja on ollut projektissa mukana n. 70kpl. Lisäksi seurat ovat järjestäneet omia esittelyjään ympäri Suomea, joissa on myös runsaasti osallistujia. Pyrimme toiminnassa huomioimaan koulun olosuhteet ja tekemään esittelyistä mahdollisimman toiminnallisia. Tarkoitus on löytää lajimme idea tarkkuuden ja vauhdin yhdistämisestä on fyysinen rasitus sitten hiihtoa, juoksua tai vaikkapa luistelua.

Ohessa linkki palautekyselymme tuloksiin. Esim. Koulujen opettejilta kysyttäessä yleisarvosanojen keskiarvo esittelyistämme oli 9,8/10. Olemme tästä todella otettuja. Tavoitteena on tehdä hyvää jälkeä myös tänä vuonna!
PALAUTEKYSELY 2014

Ilmoittautumisohjeet löytyvät alla olevasta esitteestämme.


Esitteemme:  

Ampumahiihdon Urlus- nuorisoprojektin koulutoiminta 2014-2015

Kaisa Mäkäräisen ja myös Mari Laukkasen huikeat suoritukset viime talvilta ovat jääneet monien mieleen.
Meidän mielestämme liian harva koululainen on päässyt kokeilemaan itse lajia.

Suomen Ampumahiihtoliiton Urlus- nuorisoprojekti tuo ampumahiihdon turvallisesti lähelle lapsia ja nuoria.

Yksi ampumahiihdon nuorisoprojektin päätavoitteista koskee kouluja ja liikuntatuntien monipuolisuutta. Haluamme tuoda lajimme esille yhtenä mielenkiintoisena liikuntamuotona. Lajissamme yhdistyy kestävyys, vauhti ja tarkkuus, joka yhdistelmänä kiinnostaa lapsia ja nuoria. Tällä hetkellä ampumahiihto elää nousukautta juuri vahvojen esikuvien siivittämänä. Lajia on vain ollut melko vaikea päästä kokeilemaan itse.

Ampumahiihtoon tutustuminen ei vaadi välttämättä suksia tai muutakaan lajitaustaa. Riittää, että lapsilla ja nuorilla on kiinnostusta kokeilla uutta.

Lajiesittely:

Lajiesittelyssä toimimme turvallisilla ekoaseilla, jotka toimivat kameratekniikalla. Niistä ei lennä luoteja eikä säteitä, vaan niillä opitaan tähtäämään ja laukaisemaan täysin turvallisesti. Lajin fyysinen ulottuvuus saadaan sulan maan aikaan hiihtämisen sijaan myös juosten tai vaikkapa pelaten. Esittelypisteemme voidaan pystyttää niin sisälle kuin ulos.

Tutustumiskerran ohjelmaan kuuluu ekoaseammuntaa, lajitreenit sekä lyhyt tietoisku ampumahiihdosta ja lajin turvallisuusasioista. Yhden ryhmän n. 20 oppilasta vetämiseen voidaan käyttää sovelletusti 30-45min. Vetäjänä toimii Suomen Ampumahiihtoliiton edustaja ja mahdollisesti alueen ampumahiihtoharrastajia.

Toivomme, että voisimme tulla tuomaan oheista lajikokeilua teidän koulullenne. Esittely sopii kaikille oppilaille 3.-luokkalaisista alkaen. Esittely on maksuton.

Etsimme tällä hetkellä sopivia kouluja lajiesittelyjä varten eteläisestä Suomesta. Ilmoittautua voi suoraan Ampumahiihtoliittoon, niin sovitaan sopiva ajankohta.

Lisätietoja Suomen Ampumahiihtoliitosta ja lajistamme löytyy kotisivuiltamme www.biathlon.fi

Ampumahiihtoterveisin

Tapio Pukki

Nuorisopäällikkö
tapio.pukki@biathlon.fi
p. 046 87822014
www.biathlon.fi