Sääntömuutokset

    admin   Uutiset  

Kilpailuvaliokunta tiedottaa:

Tarkennuksia kilpailusääntöihin.

Suomen Ampumahiihtoliiton sääntöjen mukaan kilpailuvaliokunta ottaa kantaa sääntömuutoksiin jäsenseurojen esityksestä. Seurojen kuulemisen jälkeen kilpailuvaliokunta on laatinut kaksi sääntömuutosta.
Seuroilla on mahdollisuus kommentoida oheisia muutoksia vielä 4.6.2014 asti. Kommentit tulee lähettää kilpailuvaliokunnan esittelijä Tapio Pukille, tapio.pukki@biathlon.fi. 

Kilpailulupamaksut:

Kontiolahden Urheilijoiden ehdotuksesta kansainvälisten kilpailujen kilpailulupamaksuja on muutettu.
Seuroja kuultiin syksyn liittokokouksessa 12/2013 ja kevään liittokokouksessa 4/2014.
Liittokokouksen keskustelujen perusteella sääntömuutos on luettavissa kilpailusäännöistä ja astuu voimaan kilpailukaudelle 2014-2015. Kilpailusäännöt, kohta 4.

4. Kilpailulupamaksut

SAhL perii myöntämistään kilpailuluvista vuosittain määrättävän maksun, joka määräytyy myöntämisajankohdan mukaisesti. Lupamaksu koskee ainoastaan kansallisen ja kansainvälisten kilpailujen kilpailupäiviä, joissa osanottajat maksavat osanottomaksun. Kilpailuista, joista on tehty erillinen järjestämissopimus Suomen Ampumahiihtoliiton ja kisajärjestäjän kesken esim maailmancup, nuorten MM-kisat, ei peritä erillistä lupamaksua, vaan ne sisältyvät järjestäjäsopimukseen.

Asetuen käyttö:

Oulun Hiihtoseuran esityksestä pyydettiin tarkennusta asetuen käyttöön sarjoissa alle 13-vuotiaat.
Kilpailuvaliokunta on käsitellyt asiaa ja siitä keskusteltiin seuraneuvottelupäivillä Lahdessa 5/2014. Keskustelun pohjalta kilpailuvaliokunta esittää sääntöihin lisättäväksi kohtaa, joka on luettavissa säännöistä.
Tämä sääntömuutos astuu voimaan jo ampumajuoksukaudelle 2014.

Samalla kilpailuvaliokunta kehottaa kilpailijoita ja valmentajia huomiomaan sääntöjen hengen ja harjoitusvaikutuksen. Mitä lähempänä ampuma-asento on hihna-ammunnan asentoa, sitä nopeammin urheilija oppii ampumaan myös hihnalta.

11.1.4.1 Ampuma-asento tukiammunnassa (11.2.2.1 Ampuma-asento tukiammunnassa)

Ampuma-asento on oltava samankaltainen kuin normaalissa hihnatuelta suoritettavassa makuuammunnassa. Asetta tuetaan ampuma-alustaan kyynärpäiden ja tuen avulla kolmesta pisteestä. Asetta on kannateltava toisella kädellä etutukista liipaisimen etupuolelta. Laukaisevalla (liipaisinsormi) kädellä aseesta pidetään kiinni aseen tukin kahvaosasta. Hihnan ja ampumatuen yhteiskäyttö on sallittu.