Sako-ampumahiihtoaseet

    admin   Uutiset  

Hyvät jäsenseurat ja ampumahiihtoharrastuksesta kiinnostuneet

Puolustusvoimien käytettyjen Sako-ampumahiihtoaseiden toimitukset ovat käynnistyneet ja lisää aseita huolletaan vielä ennen joulua. Sakon asesepät ovat tehneet syksyn aikana kovan työn metsästyskiireiden keskellä niin, että ovat saaneet myös ampumahiihtoaseita lähetyskuntoon. Kaikki osapuolet pahoittelevat toimitusten viivästystä teille seuroille. Aseita kunnostetaan ja lähetetään mahdollisimman nopealla aikataululla jatkossakin.

Tällä hetkellä suosittelemme kaikkia edullisista harrastusvälineistä kiinnostuneita olemaan yhteydessä liittoon ja tekemään varauksen. Tämän jälkeen kannattaa käynnistää hakuprosessi lupia varten poliisilta, koska se saattaa viedä jopa kuukausia.

Ampumahiihdon harjoitteluun ja olosuhdetyöhön halutaan kiinnittää huomioita Ampumahiihtoliitossa. Yksi väylä ovat nämä välineet, jotka soveltuvat erityisen hyvin ammunnan perusteiden opetteluun. Toimivat välineet mahdollistavat harrastuksen aloittamisen.

Aseiden hyvä kunto varmistetaan Sakon tehtaalla asiantuntevien aseseppien toimesta. Tarjolla on myös aseita vasenkätisille. Osa aseista on P72 ja osa P78 mallia. Tukit ovat joko puuta tai Sakon aikoinaan käyttämää komposiittimateriaalia. Aseiden mukana pyritään toimittamaan kaikki hihnat, sekä muita varusteita niin kauan kun niitä riittää.

Huomatkaa, että kaikki tiedustelut aseisiin liittyen hoidetaan liiton kautta.

Listätiedot oheisesta SAKO aseohje 12-2014

Ohessa esimerkkinä kuva asemallista.

Yhteyshenkilönä toimii Tapio Pukki, p. 046 8782204, tapio.pukki(at)biathlon.fi