Suomen sekaviestijoukkue 6. EYOF-kisoissa ja Sami Orpana 9. Universiadeissa

    Tapio Pukki   Uutiset  

Suomen ampumahiihtojoukkue onnistui hyvin EYOF-kisojen sekaviestissä. Joukkue Maiju Luokkala, Saana Lahdelma, Aapo Erkkilä ja Tuukka Invenius oli 6. Bürserbergissä Itävallassa. Kisa käytiin lumisateisissa olosuhteissa ja Suomen joukkue pystyi hyvään suoritukseen. ”Mielestäni Suomen joukkueen suoritus oli hyvä ja tytöt pistivät viestin hyvin liikkeelle. Kärjen tuntumassa oli hyvä jatkaa viestiä eteenpäin myös poikien osalta” kertoili Suomen joukkueen valmentaja Jouni Kinnunen.

”Kisat kokonaisuudessaan tarjosivat paljon arvokasta kilpailukokemusta kansainväliseltä tasolta. Saatiin myös erittäin hyviä suorituksia monelta urheilijalta” Kinnunen summasi nuoren joukkueen suorituksen.

 

Sami Orpana 9. Universiadien yhteislähtökisassa.

Sami Orpana vastasi Suomen joukkueen parhaasta suorituksesta kisojen viimeisenä päivänä. Kaksi sakkoa ja hyvä hiihto takasivat hienon loppusijoituksen. Myös Henri Lehtomaa oli yhteislähdössä parhaimmillaan ja sijoittui 22.
Naisten kisassa Suvi Minkkinen oli 29.
Suomen joukkueen huolto oli kisassa myös erittäin kovilla kun sähkökatkot haittasivat viimeisiä voiteluita. Hyvän sovellustaidon ansiosta tämä ei kuitenkaan kisasuorituksiin vaikuttanut.

Lisäkommentit luettavissa täältä