Sven Nygårdille ja Ilari Köykälle myönnettiin liikunnan kultaiset ansioristit

    Tapio Pukki   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliitto onnittelee palkittuja.

Ministeri Haglund myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

Ministeri Carl Haglund on myöntänyt yhteensä 230 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 14, ansioristejä 76, ansiomitaleja kullatuin ristein 58 ja ansiomitaleja 82 kappaletta.

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Harri Aalto (Nakkila), Pekka Hahl (Varkaus), Pauli Hintikka (Jyväskylä), Ari-Pekka Juureva (Kangasala), Kjell Krook (Porvoo), Ilari Köykkä (Kankaanpää), Hannu Neva (Pori), Sven Nygård (Kokkola), Osmo Pähti (Rovaniemi), Reino Ruotsalainen (Kerava), Pirjo Ruutu (Espoo), Jukka Salmela (Paimio), Risto Suves (Kauniainen) ja Arja Sääkslahti (Jyväskylä).

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.  (Lähde OKM tiedote)