Nuorten maaotteluvoitto Suomeen

    Tapio Pukki   Uutiset  

IMG_8924IMG_8925

Larsmossa ja Himangalla kisattiin nuorten 15-17-vuotiaiden sarjoissa maaottelu. Perinteisesti ottelu aloitettiin jo perjantaina viesteillä, joissa molemmilla mailla oli kolme joukkuetta. N15-,M15-,N17- ja M17-sarjan edustajan piti olla jokaisessa joukkueessa. Todella jännittävien vaiheiden ja monien sijoitusten vaihtelujen jälkeen voittajaksi selvityi Ruotsin 2-joukkue, seuraavina kuitenkin Suomi2, ja Suomi 1. Päivän lopuksi pisteet menivätkin tasan.

Lauantaina Himangalla kilpailtiin pikamatkoilla. Kisajärjestäjät olivat saaneet ladut lämpimään säähän nähden loistavaan kuntoon ja kilpailuissa päästiinkin hyviin suorituksiin. Jo kisan aikana alkoi kuitenkin melkoinen vesi- ja räntäsade joka vaikeutti hieman kisailua. Suomen joukkueella meni kuitenkin monella mukavasti ja kisapäivän jälkeen Suomi johti Ruotsia neljällä pisteellä.

Lauantai-iltana vietettiin myös maaottelun perinteinen yhteisillallinen, jossa huomioitiin Kokkolan kaupungin edustaja Kaija Jestoi sekä Ruotsin joukkueen puolella kilpailuja pitkään järjestänyt Hans Nauclér. Samoin Suomen joukkueen johtaja Sven Nygård sai ansaitut kiitokset pitkästä työstään maaottelutoiminnan hyväksi niin Suomen kuin Ruotsinkin puolelta.

Sunnuntain normaalikisaan Larsmoon Suomen joukkue sai hienon vireen päälle. Joukkue saavutti lukuisia onnistumisia ja pisteet kääntyivät miltei joka sarjassa Suomen eduksi. Näin ollen kiertopalkinto jäi nyt Suomeen selvin 108-90 pistein.

Onnea siis Suomen maaottelujoukkueelle ja kiitokset kilpailujen järjestäjille!

Tulokset Larsmo

Tulokset Himanka

Suomen joukkue:

Sanni Oikkonen, Hilda Kukonlehto, Jenni Laakkonen, Wilma Strandholm, Maija Keränen, Sofia Joronen, Noora Kupari, Otto Invenius, Patrik Kuuttinen, Sameli Joronen, Anton Pyssysalo, Viljami Pätäri ja Sampo Kelloniemi.
Joukkueenjohtaja Sven Nygård.

 

(Kuvat: J.Pukki)