Päävalmentajan terveiset uuden harjoituskauden alla

    Tapio Pukki   Uutiset  

Tuskin on edellisestä kaudesta selvitty, kun uusi valmennuskausi lähestyy jo vauhdilla. Monet varmasti miettii sitä, miten liiton valmennusryhmät muotoutuvat ja tästä syystä ajattelin hieman valottaa tilannetta ennen harjoittelun alkamista.

Aikuisissa, kuten myös nuorissakin, järjestetään arvokilpailut vuosittain. Kuitenkin ne kaikista isoimmat kilpailut ovat jo kuitenkin kolmen vuoden päästä, toisin sanoen seuraavat Olympialaiset Etelä-Koreassa. Tuolloin meillä pitää olla enemmän iskukykyisiä urheilijoita kansainvälisellä tasolla kuin nyt. Meillä ei kuitenkaan ole suuria massoja mistä valita lahjakkuuksia mukaan liittojohtoiseen toimintaan, joten tämä asettaa melkoisia haasteita myös rajojen vetämiselle.

Näiden raamien vuoksi olemme päätyneet seuraavanlaiseen lopputulokseen. SAhL tulee harjoituskaudella satsaamaan ensinnäkin pienehköön A-maajoukkueenseen, jonka tavoitteena on luonnollisesti vuotuiset arvokilpailut sekä maailman cup. Alustavasti on ajateltu, että joukkue koostuu 2+2 urheilijasta, mutta tätä joukkoa saatetaan täydentään syksyn tullen. Tätä isompi muutos tulee A-maajoukkueen alle. Nuorten MM-ryhmä ja Talenttiryhmä tullaan ajamaan yhteen ja ryhmän alustavaksi kooksi on kaavailtu 12-15 urheilijaa. Tälle ryhmälle luodaan paremmat valmennusresurssit, mikä tarkoittaa sitä, että leireillä on roolituksesta riippuen 2-4 valmentajaa käytössä. Tällä järjestelyllä uskomme, että pystymme nostamaan valmennuksen tasoa huomattavasti. Tämän ryhmän tavoitteena on luonnollisesti se, että niin moni kuin mahdollista raivaa tiensä maailmancup-joukkueeseen/edustusjoukkueeseen tulevina kausina ja nostaa tasoaan niin, että seuraavien olympialaisten aikana meillä olisi iskukykyisempi joukkue.

Valinta tähän yhdistelmäjoukkueeseen perustuu edellisen kauden tuloksiin (50%), 15.-17.5.2015 Vuokatissa järjestettävän testileirin tuloksiin (35%) sekä meidän valmentajien arvioon kehittymispotentiaalista (15%).  Tämän lisäksi testileirille on kutsuttu pääosa viime vuonna Talenttiryhmään kuuluneista urheilijoista.

 

Testileirille kutsutut:

Anna Hiidensalo

Mira Holopainen

Erika Jänkä

Auli Kiskola

Saana Lahdelma

Alisa Laitinen

Venla Lehtonen

Maiju Luokkala

Sanna-Mari Purola

Johanna Pykäläinen

Jessika Rolig

Tiia-Maria Talvitie

 

Aapo Erkkilä

Tuomas Grönman

Tuomas Harjula

Teemu Huhtala

Tuukka Invenius

Olli Jaakkola

Ville Kekkonen

Mikael Koivunen

Heikki Laitinen

Mikko Loukkaanhuhta

Artturi Pensasmaa

Jaakko Ranta

Antti Repo

Tero Seppälä

Tomi Sipilä

Vili Sormunen

 

Tämän ryhmän alustava leirisuunnitelma:

15.-17.5.2015                      Vuokatti (testileiri)

2.-7.6.2015                          Vuokatti

23.-30.6. 2015                    Vuokatti

27.7-6.8.2015                     Vuokatti

7.-13.9.2015                        Vuokatti

12.-19.10.2015                    Vuokatti

5.-15.10.2015                      Vuokatti

 

Kykyryhmän ja alueryhmien toiminta tulee säilymään liiton toiminnassa. Näistä ryhmistä informoidaan lisää pikimmiten.

 

Jouni Kinnunen                                 Marko Laaksonen

Kehityspäällikkö                                Päävalmentaja

 

Mika Haapoja                                     Niko Aapajärvi

Talenttiryhmä                                     Nuorten MM-ryhmä