Kontiolahden jäähdytetty latu aukeaa 15.10.2015

    Jouni Kinnunen   Uutiset  

Jaahdytetty latu

Viime talven ampumahiihdon MM-kisojen maisemissa aukeaa hiihtoladut torstaina 15.10. klo 10 ja samalla se on ensimmäisiä ensilumenlatuja Suomessa. Kontiolahden ampumahiihtokeskuksessa olevan Jäähdytetty ladun pituus avauspäivänä on 2,2 km. Ladulla pystyy hiihtämään sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotavalla. Helppo latuprofiili palvelee niin kunto- kuin kilpahiihtäjiäkin.

Lokakuun lopussa latua jatketaan vaativampaan mäkimaastoon. Tällöin hiihtäjien käytössä on kolme erityyppistä nousua eri hiihtotekniikoiden harjoitteluun. Nousuihin sisältyvät kansainvälisistä arvokisoistakin tutut seinänousu ja ässänousu. Ladun kokonaispituus on tällöin lähes 4 km.

Latupohjan paksuus vaihtelee 50–70 cm välillä, joka kestää säävaihtelut hyvin. Ladun lumetus on hoidettu viime talvena varastoidulla tykkilumella, jota oli varastoitu yli 25 000 m³.

Syksyn suurimmat kilpailut ovat kansainvälinen ampumahiihdon GP-kilpailu, joka järjestetään 14.–15.11. sekä kansainvälinen maastohiihdon FIS-kilpailu 28.-29.11. GP-kilpailu toimii maajoukkuekatsastuksena ampumahiihdon maailmancupiin, joka käynnistyy marraskuun lopussa Ruotsin Östersundissa

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Jarno Lautamatti

gsm 043 7218 0573

varaukset@biathlon-kontiolahti.fi