Maajoukkueen ennakkotiedote Pokljukasta

    Tapio Pukki   Uutiset  

ENNAKKOTIEDOTE MAAILMAN CUP, Pokljuka (Slovenia)

Maailmancup-kiertue jatkuu Östersundin ja Hochfilzenin jälkeen Pokljukassa, Sloveniassa. Reilun kahden viikon matkaamisen jälkeen useampi urheilija alkaa jo olla väsynyt ja tulevalla viikolla voitaneen nähdä muutama yllätys tuloslistojen kärjessä. Päävalmentaja Marko Laaksosen mielestä kuluva kausi on muutoinkin näyttänyt, että yhä useampi urheilija niin naisten kuin miestenkin puolella on ollut tuloslistojen kärkipäässä.

– Viiden henkilökohtaisen kisan jälkeen on yhteensä kahdeksan miestä ja yhdeksän naista ollut palkintopallilla. Muutoinkin on sellainen tunne, että kilpailu on selkeästi tasaantunut myös naisten puolella.

Slovenian Pokljukassa kilpaillaan 1300 metrin korkeudessa luonnonsuojelualueella korkeiden kuusien katveessa.

– Itsehän olin täällä ensimmäisen kerran jo nuorten Olympiapäivillä 2003. Rata on kova ja ollaan korkealla. Yleensä hiihto tuntuu täällä todella pahalle, mutta tykkään tästä paikasta ja olen suoritunut täällä useimmiten hyvin, toteaa Mari Laukkanen.

– Minulle täällä ovat ehdottomasti mieluisimmat ladut joulukuun kiertueesta. Täältä on hyviä muistoja muun muassa viime vuodelta, kommentoi puolestaan Kaisa Mäkäräinen

Kaksi ensimmäistä maailmancupviikkoa ovat takana ja toistaiseksi tulokset suomalaismiesten osalta ovat olleet jokseenkin vaisuja. Kausi lähti nihkeästi käyntiin Ahti Toivasen sairastuttua ja hän ei ole pystynyt kilpailemaan joulukuussa maailmancupissa lainkaan.

– Nyt harjoittelu toimii hyvin ja tavoitteena on tammikuun maailmancup.

Olli Hiidensalo ja Tuomas Grönman sairastuivat valitettavasti Hochfilzenissä ja ovat matkustaneet jo kotiin. Myös muiden maiden kuten Ruotsin, Norjan ja Itävallan urheilijoita on joutunut samalle sairaslistalle. Muutoin Pokljukassa kilpailevat Suomen väreissä Sanna Markkanen, Mikael Koivunen ja maailmancup-debyyttinsä tekevä Mikko Loukkaanhuhta.

Suomen Ampumahiihtoliitto