Maailman Cup kilpailu jatkuu USA:ssa

    Jukka Haltia   Uutiset  

Parisekaviesti sunnuntaina 7.2.2016

Canmooren maailman-Cuppit päättyivät eilen viesteihin, ensimmäisenä kilpailtiin pariviestissä. Suomea viestissä edustivat Sanna Markkanen ja Matti Hakala. Sanna avasi viestin pirteästi ja toi suomen vaihtoon yhdentenätoista, käyttäen ensimmäisellä osuudella vain yhden varapatruunan pystystä. ” Hiihto kulki hyvin ja suoritus oli tänään tasapainoinen”. Matti aloitti viestinsä myös räväkästi, mutta osuuden kuluessa sijoitus putosi vaihtoontultaessa seitsemänneksitoista.

Toisella osuudellaan Sanna jatkoi hyviä suorituksiaan pitäen sijoituksen vaihtoon tultaessa samana 17. Matin toinen osuus kulki ensimmäisen osuuden lopun tapaan ja sijoitus oli maalissa kahdeskymmenes 4.41 voittaja ranskan takana. Matti arvioi suorituksiaan; ”Aloitin liian kovaa ja se kostautui lopussa”. Ranska voitti viestin ja toiseksi sijoittui Itävalta ja kolmanneksi Norja.

Sekaviesti sunnuntaina 7.2.2016

Suomi oli viestissä 14.

Naisten yhteislähtö lauantaina 6.2.2015

Marie Habert-Dorin of France, Dorothea Wierer of Italy, , Gabriela Soukalova of the Czech Republic, Kaisa Makarainen of Finland, Franziska Hildebrand of Germany, Anais Bescond of France, IBU World Cup 7, Canmore, Alberta, Canada, Men/Women mass start

Marie Habert-Dorin of France, Dorothea Wierer of Italy, , Gabriela Soukalova of the Czech Republic, Kaisa Makarainen of Finland, Franziska Hildebrand of Germany, Anais Bescond of France, IBU World Cup 7, Canmore, Alberta, Canada, Men/Women mass start

Eilen  Canmooressa oli vuorossa massalähdöt ja suomalaisten odotukset kohdistuivat ainoaan osanottajaamme Kaisa Mäkäräiseen. Kaisa starttasi kisaan toisesta rivistä numerolla kuusi. Ensimmäisen lenkin kärki hiihti yhdessä nipussa ja tuli ensimmäiseen ammuntaa kolmantena kärkiletkassa. ”Ensimmäinen kierros hiihdettiin hiljaa” .”Otin huomioon tuulikorjauksen ja tein korjauksia sovittua enemmän, mutta silti se ei silti riittänyt”

Ensimmäisen ampumapaikan kolmen sakon jälkeen hiihto tuntui tahmealta startaten matkaan sijalta 27 1.12 kärjen takana. ”Toinen kierros oli hiihdossa vaikea, mutta sain silti kärkeä kiinni sillä kierroksella”.

Toiseen ammuntaan Kaisa saapui sijalla 25. Yhdestä sakosta huolimatta hän nousi ammunnan jälkeen sijalle 16. Pystypaikkojen nolla-ammunnat nostivat sijoitusta ja Kaisa pääsikin viimeiselle kierrokselle sijalta kuusi. Viimeisen kierroksen hurja hiihto nosti suomalaisen lopputukoksissa sijalle neljä. ”Kokonaisuudessaan olen hiihtoon varsin tyytyväinen.” Lopputuloksissa eroa kilpailun voittaneeseen Italian Dorothea Wiereriin oli 1.11. Kilpailussa toisena maalilinjan ylitti Dorin Habert 20,8 sekunttia voittajasta jääneenä. Kolmanneksi sijoittui 50 sekuntia voittajalle hävinnyt maailman cupin kokonaiskilpailua johtava Soukkalova.

Huomenna Canmooressa vuorossa ovat sekaviestit. Suomella on asettaa joukkue molempiin sekaviesteihin.

 

  Naisten pikakilpailu perjantain 5.2.2016

Kanadan Canmoressa Maailman Cup 7. jatkui eilen perjantaina naisten pikamatkalla.

Eilen  Canmooressa oli vuorossa naisten pikakilpailu selkeästi aikaisempia päiviä lauhemmassa säässä. Lauhtunut sää ei kuitenkaan ollut kilpailussa ratkaisevassa merkityksessä, vaan kohdistuksen jälkeen hetkittäin myrskylukemiin yltynyt tuuli sekoitti varsinkin alussa lähteneen ensimmäisen ryhmän kilpailua. Vuoristotuuli oli puuskissa erittäin voimakas liki pysäyttäen kohdalle osuneet hiihtäjät. Tuuli teki myös suorituksista ampumapaikalla täydellistä arpapeliä ja tasapuolisista olosuhteista ei voi edes puhua. Tänään kilpailuun kolmannesta tai neljännestä ryhmästä startanneet kilpailijat saavuttivat selkeän edun tuulen tyyntyessä kilpailun kuluessa.

Suomalaisista ensimmäisenä kilpailuun starttasi Mari Laukkanen numerolla kolme. Alkupäänlähtijöiden tavoin Mari kärsi kovasta tuulesta niin ampumapaikalla kuin ladulla. Alkuvauhti lupasi hyvää kilpailua hänen pysyessä kärjen vauhdissa, kunnes toisella kierroksella tuli voimakas astmakohtaus päättäen kilpailun keskeytykseen.

Kaisa Mäkäräinen kilpaili numerolla kymmenen eli hänkin joutui suorituksissaan tuulen armoille.

”Makuuammunnan aikana tuuli oli erittäin kova ja ottamastani tuulikorjauksesta huolimatta ensimmäinen laukaus meni tuulen puolelta selkeästi ohi. Loput kuitenkin onnistuin tiputtamaan voimakkaasta tuulesta huolimatta.”

”Pystyllä kohdalle osunut tuulirako oli parempi ja yritin ampuma mahdollisimman nopeasti ennen tuulen yltymistä uudelleen”

”Hiihto kulki tänään hyvin huomioiden alla olevan sairastelun, mutta kova vastatuuli nousuissa sai etenemisen tuntumaan hitaalle. Jos olisin lähtenyt kilpailun lopussa, hiihtoajasta olisi lähtenyt pois useita kymmeniä sekunteja”

Lopputuloksissa Mäkäräinen oli eilen kahdella sakolla (1+1) sijalla kymmenen jääden kilpailun voittajasta Ukrainan Pidhrushnasta 48,9 sekuntia. Kilpailun kymmenen kärjestä kuusi lähti matkaan lähtönumerolla 40 tai sen jälkeen.

Kolmas suomalainen Sanna Markkanen starttasi matkaan numerolla 39. Sannan ei ollut aivan tyytyväinen hiihtoonsa, vaan totesi hiihtämisestä puuttuneen sen viimeisen puristuksen. Sannan oli lopputuloksissa sijalla 73., makuun kahdella sakollaan (2+0). Eroa kärkeen3.14,6.

 

Miesten pikakilpailu torstaina 4.2.2016

Yön aikana liki kymmeneen asteeseen kiristynyt pakkanen oli kovettanut ladut erinomaiseen kuntoon. Kohdistuksesta tasaantunut tuuli antoi erinomaisen tasapuoliset mahdollisuudet kilpailun läpiviemiseen. Suomesta kilpailussa olivat Tuomas Grönman, Ahti Toivanen ja Matti Hakala.

Tuomas Grönman aloitti kilpailun tasaisesti kiristäen hiihtovauhtiaan matkan aikana. Makuupaikan lupaava nollasuoritus sai seurakseen pystyn kaksi sakkokierrosta ja lopputuloksissa sija 71. ja eroa kärkeen 3.32.

Ahti Toivanen aloitti kilpailun suomalaisista terävimmin, mutta epäonnistuminen penkalla (2+2) ja epäonni tiputtivat miehen lopputuloksissa sijalle 80 eroa kärkeen 4.13. Toivasen pystyammunta tuhraantui lippaan tippumiseen ja joutuikin ampumaan paikan varapatruunoin. Ahtin hiihtovauhti antaa kuitenkin viitteitä miehen paluusta tasolleen pitkän sairastelun jälkeen.

Matti Hakala (1+0) sijoittui 84. ja eroa kärkeen 4.40