Kaisa Mäkäräinen toinen takaa-ajossa

    Jukka Haltia   Uutiset  

Kaisa mäkäräinen nousi lähdön viidenneltä sijalta toiseksi takaa-ajossa.

Kommentit naisten takaa-ajosta:

Toisena kilpailupäivänä vuorossa olivat takaa-ajot. Naisten takaa-ajossa suomalaisten odotukset olivat korkealla Kaisan lähtiessä kilpailuun numerolla viisi. Keli oli hieman lämminnyt miesten kilpailusta, mutta -13 asteen pakkanen ja hyytävä tuuli teki kelistä erittäin kylmän.

Kilpailusta muodostui erittäin jännittävä ja Kaisa nousi kilpailun ensimmäiseen ammuntaan mennessä kolmanneksi. Kaikki naiset kärkiporukasta ampuivat hyvin ja sijoitukset eivät juuri muuttuneet ennen kolmatta ammuntaa. Kolmannessa ammunnassa moni kärkinaisista ampui sakkoja ja se sekoitti hieman järjestystä. Kaisa onnistui ammunnassa erinomaisesti ja pääsi viimeiselle lenkille toisena noin 25 sekuntia johtavaa Soukalovaa perässä. Järjestys säilyi kahden kärjen osalta samana ja kilpailun kolmanneksi nousi Dorin Habert.

Kommentit:

Kaisa Mäkäräinen,

”Hyvä kisa, kohtuullisen tuulisissa ja kylmissä olosuhteissa. Osumat molemmissa asennoissa olivat talven keskiarvojen yläpuolella. Kylmästä pakkassäästä huolimatta onnistui pysymään lämpimänä.”

 

Kommentit miesten takaa-ajosta

 

Maailman-Cup (WC 8 USA)

Toisena kilpailupäivänä vuorossa olivat takaa-ajot. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella suomalaisia starttaa myös miesten takaa-ajoon, Tuomas Grohnman sijalta 56. ja Ahti Toivanen sijalta 59. Suomalaiskaksikko starttasi kilpailuun lähes yhdenaikaisesti, vain 40 sek pisteiltä.

Jännittävän kilpailun voitti lopulta Martin Fourcade viimeisen pystyn puhtaalla ammunnallaan. Siihen asti kilpailua suvereenisti hallinnut Johannes Doe ampui kaksi ohilaukausta ja jäi lopulta voittajalle 24,8 sekuntia. Suomalaisten sijoitukset vaihtelivat ja parhaimmillaan molemmat suomalaiset olivat neljänkymmenen paremmalla puolella eli kiinni MC-pisteissä. Sakkokierrokset kilpailun kuluessa tiputtivat sijoituksia loppua kohden, Ahti Toivanen 46. +6:09,0 (1+0+2+3) ja Tuomas Gröhnman 52. voittajasta jääneenä +7:13,1 (0+1+4+2).

Kommentit:

Tuomas Gröhnman,

”Hiihto kulki kohtuullisen hyvin ja vauhti letkoissa ei ollut liian kovaa, mutta sakkoja ei saa tulla noin paljoa”.

 

Ahti Toivanen,

”Hiihto kulki hyvin ensimmäiset kolme kierrosta, mutta sen jälkeen selkä kramppasi vaikuttaen viimeiseen pystyyn ja kierrokseen.”