Muutokset Ampumahiihdon maajoukkueessa 8.3.2016

    Jukka Haltia   Uutiset  

MM-joukkue piti maanantaina pääosin lepopäivän ja on valmistautunut tiistaista lähtien normaalisti tuleville normaalimatkoille sekä viesteihin. Naisten normaalimatkalla hiihtävät Kaisa Mäkäräinen, Sanna Markkanen sekä Laura Toivanen. Mäkäräisen valmistelu on koostunut maanantain lepopaivasta sekä tiistaina tehtävästä lyhyestä ampumahiihtoharjoituksesta entisten mallien mukaan.

Mari Laukkanen ei osallistu normaalimatkan kilpailuun ja näin ollen hänen kautensa henkilökohtaisten kilpailujen osalta on ohitse. Laukkanen on varalla perjantain viestiin. Tammikuun alun sairastelun jälkeen Laukkanen on hiihtovauhdillisesti ollut kaukana omasta parhaasta tasostaan. Pohjois-Amerikan kiertueen ongelmien jälkeen tilannetta yritettiin korjata muuttamalla harjoittelua sekä kontrolloimalla terveystilannetta, mutta nämä toimenpiteet eivät selventäneet tilannetta ja joudumme kutsumaan paikalle varalle valitut urheilijat.

Laukkanen karsii elimistön ylikuormituksesta. Tulosten lisäksi myös tuore tieto terveysasioista antaa viitettä, että lisäselvitykset terveydentilan vaikutuksesta ylikuormitustilan syntymiseen ovat tarpeelliset. Laukkanen tiedottaa asiasta omalla kanavallaan huolellisten selvittelyjen jälkeen.

Miesten normaalimatkalla hiihtävät Olli Hiidensalo, Tuomas Grönman ja Sami Orpana.