Päävalmentaja Marko Laaksonen jättää tehtävänsä

    Jukka Haltia   Uutiset  

Päävalmentaja Marko Laaksonen jättää käyttämättä optionsa 2+2 -vuotisen työsopimuksensa jatkoneuvotteluista. Tähän on syynä Laaksosen perhetilanne, joka on muuttunut hiljattain tulleen perheenlisäyksen johdosta.

– En usko, että pystyn antamaan jatkossa urheilijoillemme ja joukkueelle sitä työpanosta, jota tässä tehtävässä vaaditaan. Joukkueen johtaminen ja valmentaminen vaatii vähintään 100% sitoutumista. Tässä työssä pitää olla koko aika ajanhermolla ja tavoitettavissa, ja tällä hetkellä se on erittäin haastavaa.

– Olen todella kiitollinen, kun olen saanut olla tämän joukkueen mukana nämä kaksi vuotta. Erityinen kiitos kuuluu urheilijoille sekä muille joukkueen mukana olleille yhdessä tehdystä työstä, mutta erityisesti perheelleni antamastaan tuesta. Mukaan on mahtunut niin tappioita kuin voitonhetkiäkin, mutta niistä molemmista oppii paljon.

Päätöksestään Laaksonen on kertonut Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtajalle Olli Nepposelle sekä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön lajivastaavalle Olli-Pekka Kärkkäiselle. Laaksonen jatkaa normaalisti työtehtävissään toukokuun loppuun saakka.

– Tulen todellakin kaipaamaan kansainvälistä ampumahiihtoyhteisöä ja sen mahtavaa ilmapiiriä sekä ystäviä. Tähän tilanteeseen ei liity mitään dramatiikka, vaan nyt on aika katsoa eteenpäin ja priorisoida perhettä. Kaikki ei ole aina mahdollista.

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen kommentoi Laaksosen päätöstä näin:

– Marko Laaksosen omat odotukset ja ajatukset olivat lähtökohtana sopimuksen mukaisille jatkoneuvotteluille. Keskustelujemme mukaisesti Marko ilmoitti lopullisesta päätöksestään viikko sitten täällä Oslossa ja kävimme heti keskustelut yhdessä Markon ja HUY:n lajivastaavan Olli-Pekka Kärkkäisen kanssa.

– On valitettavaa, että koko olympiadin mittaiseksi suunniteltu työjakso nyt päättyy, mutta ymmärrämme Markon perhetilanteen ja kunnioitamme päätöstä. Haluan Suomen Ampumahiihtoliiton puolesta kiittää Markoa hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä.

Suomen Ampumahiihtoliitto käynnistää heti ensi viikolla toimenpiteet seuraajan valitsemiseksi.