Antti Leppävuori Ampumahiihtoliiton päävalmentajaksi

    Jukka Haltia   Uutiset  

 

Antti Leppävuori

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on kokouksessaan 27.4.2016 valinnut liiton uudeksi päävalmentajaksi LitM, eMBA Antti Leppävuoren Sotkamosta. Antti Leppävuori työskentelee parhaillaan projektipäällikkönä Jyväskylän Yliopiston Liikuntatieteelisen tiedekunnan Liikuntabiologian laitoksen Liikuntateknologian yksikössä Vuokatissa.

Uuden päävalmentajan haku tuli aiheelliseksi päävalmentaja Marko Laaksosen ilmoitettua Oslon MM- kisojen päätteeksi, ettei perhesyistä käytä mahdollisuutta jatkaa päävalmentajana uudelle kaudelle.

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus asetti 16.3.2016 valmistelutoimikunnan valmistelemaan uuden päävalmentajan valintaa. Toimikunnassa olivat jäseninä Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen, Suomen Ampumahiihtoliiton Valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Sanna-Leena Perunka, Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön varajohtaja Leena Paavolainen, Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen ja Suomen Ampumahiihtoliiton Toiminnanjohtaja Jukka Haltia

Hakemuksia tai ilmoituksia olla käytettävissä tuli 10, joista puolet ulkomailta. Koska osa hakijoista ei halua nimeään julkisuuteen nimiä ei julkisteta. Toimikunta päätyi lähtökohtaan, että kokemusten perusteella valmentajan tulee asua Suomessa. Näin alkuvaiheessa seuloitui tarkempien keskustelujen kohteeksi Antti Leppävuori ja Toni Roponen. Toni Roposen ilmoitettua 7.4.2016 ettei ole käytettävissä jatkoneuvottelut käytiin Antti Leppävuoren kanssa.

Valmistelutoimikunnan yksimielisen esityksen perusteina olivat Antti Leppävuoren vahvat kokemukset valmentajana ja valmennuksen johtotehtävissä sekä vahva tutkijaosaaminen erityisesti hiihdon tekniikan osalta. Asuminen Vuokatissa mahdollistaa Vuokatin vahvistamisen ampumahiihdon osaamiskeskuksena.

Antti Leppävuori aloittaa uudessa tehtävässä 1.6.2016 lähtien vaihtaen tehtäviä alkavan toukokuun aikana Marko Laaksosen kanssa. Antti Leppävuoren valinnalla tähdätään ensin seuraaviin talviolympialaisiin, mutta erityistavoitteena on Antin pitkäaikaisempi työskentely ampumahiihdon valmennuksen kehittäjänä ja toteuttajana sekä johtajana Vuokatissa ampumahiihdon osaamiskeskuksessa.

 

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Olli Nepponen painottaa valinnasta seuraavaa:

”Olen tyytyväinen nopeaan ratkaisuun ja kokeneen valmennuksen asiantuntijan ja osaajan valinnasta ampumahiihdon valmennus- ja kehittämistehtäviin. Erityisen painotan Antti Leppävuoren edellytyksiä vahvistaa koko suomalaisen ampumahiihtovalmennuksen ja valmentajakoulutuksen perustaa, jotta varmistamme menestyksemme kaikilla tasoilla aina seuratasosta lähtien tulevina vuosina. Valinnalla voimme käynnistää liiton uuden strategian mukaisen valmennuksen uuden ja yhteisen linjan rakentamisen. Tällä saralla töitä tulee riittämään. Nyt on nopeasti pystyttävä valitsemaan päävalmentajalle osaava tiimi niin maajoukkueeseen kuin muihinkin valmennusryhmiin. Valinnassa korostuu erityisesti ampumahiihdon ammunnan valmennusosaaminen”.

 

Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Lajiryhmävastaavan Olli-Pekka Kärkkäinen kommentoi valintaa seuraavasti:

On luonnollista, että myös Lajiryhmävastaava ja Huippu-urheilu yksikkö on mukana sparraamassa lajia kun tehdään tärkeitä päätöksiä valmennukseen liittyvistä asioista.

Valmisteluryhmässä tehtiin huolellista työtä ja asiaa mietittiin kaikista näkökulmista.

Olen iloinen siitä, että Ampumahiihtoliitto on saanut pätevän, osaavan, muutokseen kykenevän ja tehtävään sopivan päävalmentajan.

Tästä lähtee Suomalaisen Ampumahiihto urheilun laaja nousu.

 

 

Kaisa Mäkäräinen kommentoi valintaa seuraavasti:

”Tiedän Antin siltä ajalta, kun olin urheilulukiossa Vuokatissa, joten aivan uudesta tuttavuudesta minulle ei ole kyse. Olen varma, että liitto saa Antista vahvan ja osaavan johtohahmon kehittämään liittomme toimintaa entistä osaavammaksi kaikilla osa-alueilla, koska hänellä on vahva ammattitaito niin valmentamisesta, urheilujohtamisesta kuin myös tutkimuspuolelta.”