Suomen Lumilajit Liikuttavat-hanke valittiin maailman parhaaksi!

    Tapio Pukki   Uutiset  

Snowkidz

Suomen Hiihtoliiton ja Suomen Ampumahiihtoliiton yhteinen lasten ja nuorten projekti Lumilajit Liikuttavat on valittu maailman parhaaksi lasten lumiliikunnan projektiksi.

Lumilajit Liikuttavat -hanke palkittiin suomen aikaa lauantaina alkuyöstä FISin kongressissa Meksikon Cancunissa. Toiseksi Kansainvälisen hiihtoliiton raati nosti Ruotsin ”Everyone on Snow”-projektin ja kolmanneksi Yhdysvaltojen ”National Winter Sports Education Foundation” -projektin.

Kilpailuun parhaasta lumilajiprojektista osallistui yhteensä 16 eri kansallista projektia.

”Tämä on upea asia lajien väliselle yhteiselle tekemiselle. Tavoitteenamme on olla ”Maailman paras lumella” ja tämä palkinto on yksi hieno saavutus matkalla tuohon tavoitteeseen”, sanoi Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala viitaten parin vuoden takaiseen Hiihtoliiton strategialinjaukseen.

”Yhteistyössä on voimaa – kun  tämän projektin kautta ampumahiihto yhdessä maastohiihdon ja mäkihypyn kanssa vei talvilajien harrastusmahdollisuutta lapsille esittelyyn usealla paikkakunnalla. Yhdistämällä monien lajien pieniä voimavaroja pystytään saamaan parempaa tulosta lasten aktivoimiseksi talviurheiluun ja tällä kertaa tämä työ kantoi hedelmää aina maailman parhaaksi asti” toteaa Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Jukka Haltia.

”Ampumahiihdon lajiesittelytoiminnan ja harrastuksen kasvamisen kannalta seurojen yhteistyö on erittäin tärkeää. Ampumahiihdon Urlus-projektin hyviä kokemuksia on voitu hyödyntää myös koko maan kattavassa Lumilajit Liikuttavat- hankkeessa. Menestyksestä kuuluu suuri kiitos seuroille ja hankkeessa mukana olleille lukuisille toimijoille. Toivon, että myös tämä palkinto kannustaa seuroja lisää yhteistoimintaan, sekä hakemaan mukaan hankkeeseen”, kertoo  SAhL:n nuorisopäällikkö Tapio Pukki.

Kansainvälisen hiihtoliiton palkinto parhaasta lumilajiprojektista on 15 000 Sveitsin frangia. Lumilajit Liikuttavat on kolmivuotinen hanke ja palkintorahat käytetään pohjoismaisten lajien sekä ampumahiihtoseurojen hyväksi Suomessa.

Katso Lumilajit Liikuttavat -projektin esittelyvideo
Lisätietoja http://www.hiihtoliitto.fi/lumilajitliikuttavat/

Lähde: Suomen Hiihtoliiton tiedote lisättynä SAhL:n kkotka_1ommentein