Suomelle top-10-sijoitusten päivä rulla-ampumahiihdon MM-kipailuissa

Jouni Kinnunen   Uutiset

Lauantain pikamatkoja Viron Otepäässä käytävissä rulla-ampumahiihdon MM-kilpailuissa värittivät haastavat tuuliolot ampumapenkalla. Tuuli oli puuskittaista, ja vaihtoi välillä suuntaa puolelta toiselle, joten ammunnassa oli haastetta hieman keskimääräistä enemmän.

Talent-ryhmän Erika Jänkä sijoittui N21-sarjassa kymmenenneksi (1+2), Auli Kiskolan olessa 22. (2+2). Auli antoi maaliintulossa hieman ylimääräistä tasoitusta muille kiertäen pitemmän mutkan kautta maalisuoralle.

Erika Jänkä

Erika Jänkä

Miesten pikamatkalla suomalaisista parhaaseen vauhtiin ylsi A-maajoukkueen Sami Orpana. Sakoilla 0+3 Sami oli kolmastoista, 1.55 kärkeen. Tuomas Grönman oli 15. (3+1), Olli Hiidensalo 29. (2+4) ja Matti Hakala 48. (2+1).

Sami Orpana

Naisten kilpailussa yllettiin kukitukseen Kaisa Mäkäräisen neljännellä ja Mari Laukkasen kuudennella sijalla. Kaisalle sakkoja kertyi 2+2, Marille 1+2. Eroa palkintokorokkeelle Kaisalla jäi 3,9 sekuntia, Marilla 24,2 sekuntia. Laura Toivanen oli 20. (0+2), Suvi Minkkinen 40. (2+2) ja Mira Holopainen 42. (1+3).

DSC_0415

Naisten kukitus

M21-sarjan parhaasta suomalaissijasta vastasi Teemu Huhtala. Eilisen viestiankkuroinnin tiukka viimeisen kierroksen puristus oli syönyt parhaan terän, ja päivän sijoitus oli 9. (1+1). Jaakko Ranta sijoittui yhdellä sakolla sijalle 28.