Talviuniversiadit 29.1.-8.2. Almaty, KAZ

    Jouni Kinnunen   Uutiset  

Yleistä

Almatyssa kilpaillaan kaikissa talviolympialajeissa kelkkailua lukuun ottamatta. Alustavien ilmoittautumisten perusteella kisoihin odotetaan yli 3000 osallistujaa 55 maasta. Kaikki joukkueiden jäsenet majoittuvat universiadeja varten rakennetussa kisakylässä. Ampumahiihdon suorituspaikat sijaitsevat 50 km:n / noin yhden tunnin etäisyydellä kisakylästä.

Ampumahiihdon kilpailuaikataulu:

31.1.              Normaalimatkat

2.2.                Pikamatkat

3.2.                Takaa-ajot

5.2.                Sekaviesti

7.2.                Yhteislähdöt

8.2.                Varapäivä

 

Osallistumiskriteerit

Vuoden 2017 universiadeihin voivat osallistua 1.1.1989 tai myöhemmin syntyneet korkeakouluopiskelijat (yliopisto tai ammattikorkeakoulu) tai aikaisintaan 1.1.2016 korkeakoulusta valmistuneet urheilijat. Universiadit on tarkoitettu lajiliittojen maajoukkue- tai valmennusryhmätason urheilijoille, joiden tavoitteet ovat kansainvälisellä huipulla. Olympiakomitea nimeää Suomen joukkueen lajiliittojen esitysten pohjalta.

 

Aikataulu

Urheilijoita jotka ovat alustavasti kiinnostuneita osallistumaan universiadeihin pyydetään ilmoittautumaan sähköpostilla ( jouni.kinnunen(a)biathlon.fi ) viimeistään 30.10. mennessä. Sitovia ilmoittautumisia ei vielä tässä vaiheessa tarvita vaan ratkaisut osallistumisesta voidaan tehdä myöhemmin alkukauden kilpailumenestyksen yms. seikkojen perusteella.

Pitkällä listalla olevien urheilijoiden tulee toimittaa tarvittavat tiedot henkilökohtaista ilmoittautumista varten 7.12. mennessä, tästä tulee ohjeet erikseen myöhemmin. Olympiakomitea valitsee Suomen talviuniversiadijoukkueen kahdessa erässä joulukuussa 2016 ja tammikuussa 2017.

 

Talous

Arvio omavastuuosuudesta Olympiakomitean maksuosuuden jälkeen on 700-800 €/ osallistuja. Tämä sisältää ulkomaan lennot, osallistumismaksut sekä varusteet.

 

Lisätietoa

Kisajärjestäjän sivut

Sport summary and Athlete Village overview

Tilastotietoa ja mitalistit talviuniversiadeista 1960-2015

Yleistietoa talviuniversiadeista