Seurapäivien ja kevätkokouksen kuulumiset

    Lauri Elo   Uutiset  

Paikalle oli saapunut väkeä n. 20 seurasta kuulemaan liiton kuulumiset ja keskustelemaan eri valiokuntien johdattamana ajankohtaisista aiheista.

Päivän aluksi puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki toivotti osallistujat tervetulleiksi seurapäivään. Tervetulopuheessaan hän kertoi, että valiokuntien työ on käynnistynyt hyvin ja kannusti seuroja aktiiviseen keskusteluun seurapäivien aikana ja myös niiden jälkeen.

Tämän jälkeen oli valmentajien vuoro ja päävalmentaja Antti Leppävuori kävi läpi mennyttä harjoitus-ja kilpailukautta A-maajoukkueen osalta, Niko Aapajärvi piti katsauksen Talent-ryhmän kaudesta sekä IBU-cupista ja Maija Holopainen esitteli nuorten maajoukkueen harjoittelua sekä heidän arvokisojen menestystä.

Pääviesti kaikilla valmentajilla oli, että kaikkien urheilijoiden suhteen kehitystä on tullut ja kaikilla on halu sekä mahdollisuus jatkaa kovaa harjoittelua kohti maailman huipputasoa.

Valiokunnat

Iltapäivällä jatkoimme keskustelua seura-, kilpailu-, ja valmennusvaliokuntien esitysten ja keskustelujen merkeissä. Valiokunnat olivat valmistelleet alustukset, joissa kerrottiin nykyisestä vaiheesta valiokunnissa ja mitä työtä ollaan tekemässä ensi kautta ajatellen. Seurat pääsivät vaikuttamaan näihin aiheisiin ryhmäkeskustelujen ja pohdintojen kautta.

Seuravaliokunnan tärkeimmät nostot olivat: Ampumahiihtokarnevaalin tulevaisuus, Seuraluokittelun/seurojen laatujärjestelmän kehittäminen sekä Lumilajit Liikuttavat-hankkeen parempi hyödyntäminen seuratoiminnassa. Seurat antoivat hyvin panostaan asioiden kehittämiseen ja seuravaliokunta sai paljon näkemyksiä kehittämisen tueksi.

Kilpailuvaliokunnan keskustelussa nostettiin esiin sääntömuutos alle 17-sarjaan sekä veteraanisarjoissa sekajoukkueen kilpailumahdollisuus SM-viesteissä. Näistä tulee tarkennetut esitykset kesäksi. Samalla keskusteltiin kansallisten kilpailujen haun myöhentämistä, joko 1.7.mennessä tai 1.8. mennessä. Näihin valiokunta ottaa kantaa myöhemmin. Kilpailuvaliokunta esitteli myös jo kotisivuilla auki olevan näyttökilpailuhaun.

Kilpailuvaliokunnan ryhmätyössä käytiin läpi kansallisen/SM-kilpailutapahtuman kehittämistä. Tärkeänä nähtiin kansallisen kilpailutoiminnan laatu. Laadukkaat kilpailutapahtumat edesauttavat lajia ja mahdollistavat kilpailijoiden kehittymisen kotimaassa. Lisäksi kilpailuiden kehittäminen tekee lajistamme myös mielenkiintoisemman tukijoiden ja katsojien näkökulmasta.

Valmennusvaliokunnan työssä käytiin läpi valmennuskeskusajattelua ja sitä, miten suomalainen valmennusjärjestelmä rakentuu jatkossa. Valmennusjärjestelmän rakentaminen ja seurojen roolin selkeyttäminen nousivat isoon osaan keskustelua. Seura- ja liittovalmennuksen rooleja ja yhteistyötä pidettiin erityisen tärkeänä suomalaisen ampumahiihdon kehittymisen kannalta.

Kevätliittokokous

Kevätliittokokous pidettiin heti seurapäivien perään samoissa tiloissa. Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittiin liikuntaneuvos Pekka Toivonen Jyväskylästä. Kokouksen aluksi pidettiin hiljainen hetki edesmenneen valmentajan Asko Nuutisen muistolle.

Kokouksessa käytiin läpi liiton vuosikertomus, tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus tilivelvollisille.

Kauden 2016-2017 palkitut:

Vuoden ampumahiihtäjä: Kaisa Mäkäräinen, Kontiolahden Urheilijat

Vuoden nuori ampumahiihtäjä: Tuomas Harjula, Tuusulan Voima-Veikot

Vuoden seuravalmentaja: Juha Tuominen, Hollolan Urheilijat -46