Erivapauskäytäntö kansainvälisissä kilpailuissa

    Jouni Kinnunen   Uutiset  

Alla oleva koskee urheilijoita yli 15-vuotiaista yleiseen sarjaan. Tämän tasomäärittelyn ulkopuolella olevat hakevat mahdollisen dopingtestin jälkeen erivapautta takautuvasti.

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton IBU:n alaisiin kv. kilpailuihin osallistuvilla pitää olla ennen kilpailuihin osallistumista IBU:n hyväksymä erivapaus sairauden hoidossa tarvittavien kiellettyjen lääkeaineiden käyttöön. Testipooliin rekisteröidyt urheilijat hakevat erivapautta IBU:lta, pooliin kuulumattomien tulee hakea erivapautta kansalliselta antidopingjärjestöltä, eli Suomessa ADT:lta.

Kansalliselle erivapaudelle on haettava IBU:n tunnustus, jos urheilija aikoo kilpailla kansainvälisissä kilpailuissa. On tärkeää huomioida, että Kontiolahdella järjestettänä GP-kilpailu 18. – 19.11.2017 on kansainvälinen kilpailu, jota varten erivapautta vaativia lääkkeitä tarvitsevan urheilijan tulee hakea erivapaudelleen tunnustus IBU:lta erikseen.

IBU:n ohjeet erivapauden tunnustuksen hakemiseen voit lukea täältä.

ADT:n ohjeet erivapauden hakemiseen täällä.

 

Lisätietoja: Jouni Kinnunen, 046 878 2208, jouni.kinnunen(a)biathlon.fi