Suomen Ampumahiihtoliitto ry:n syysliittokokous pidettiin Joensuussa 18.11.2017

    Lauri Elo   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliiton syyskokous pidettiin lauantaina 18.11.2017 Joensuussa. Kokous keräsi hienosti ampumahiihtoseuroja ja muuta ampumahiihtoväkeä paikalle, sillä edustajia oli paikalla yhteensä 26 seurasta. Viikonlopun aikana pidettiin myös perinteiset Kontiolahden GP-ampumahiihtokisat, jotka olivat myös katsastuskisat joulukuun maailmancup- ja IBU-cup kilpailuihin.

Syyskokous vahvisti vuoden 2018 toimintasuunnitelman ja talousarvion. Toiminnassa panostetaan uudistetun valmennusjärjestelmän mukaisiin valmennuskoulutuksiin, kansallisen kilpailutoiminnan kehittämiseen sekä vahvaan yhteistyöhön seurojen kanssa. Vuoden 2017 aikana on liiton talous saatu hyvään tasapainoon ja se mahdollistaa hieman aiempaa vahvemman panostuksen toimintaan niin urheilullisesti kuin muutenkin. Kansainvälisesti 2018 vuoden tärkeimmät tapahtumat ovat helmikuussa kilpailtavat PyeongChangin talviolympialaiset sekä 8.-11.3.2018 Kontiolahdella järjestettävä maailmancupin osakilpailu, osakilpailu on ensimmäinen kilpailu olympialaisten jälkeen.

”On tärkeää ja hyvä asia Suomen ampumahiihdolle ja sen kehittämiselle, että olemme kyenneet vahvistamaan merkittävästi ampumahiihdon valmennusjärjestelmää. Talouden tasapainotus onnistui nopealla aikataululla ja ampumahiihtoväen keskuudessa vallitsee hieno yhteistyön henki. Lisäksi ampumahiihtäjämme kuuluvat maailman eliittiin ja mikä hienointa, ampumahiihto on suomalaisten kiinnostavin talviurheilulaji niin televisiossa kuin muussa mediassakin. Ampumahiihdolla on hyvät lähtökohdat alkavalle kilpailukaudelle sekä ja tulevalle vuodelle”, kommentoi tulevaa vuotta liiton puheenjohtaja kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki

2018 vuoden toimintasuunnitelma- ja talousarviopäätösten lisäksi kokouksessa valittiin hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle vuosille 2018-2019 Jarmo Laakso Tuusulasta, Sanna-Leena Perunka Helsingistä ja Jouni Rinta-Keturi Kurikasta. Heidän lisäkseen hallituksessa jatkavat puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki Seinäjoelta, varapuheenjohtajat Timo Heinonen Joensuusta ja Petri Rolig Hämeenlinnasta sekä hallituksen jäsenet Timo Mäkinen Raahesta, Tomi-Pekka Riihivuori Joensuusta ja Anne Talvensaari-Mattila Oulusta.

Kokouksen päätteeksi palkittiin vuoden 2017 parhaiten SM-pisteissä menestyneet seurat:
1.    Seinäjoen Hiihtoseura ry 1899 p.
2.    Oulun Hiihtoseura ry 1684 p.
3.    Ahveniston Ampumahiihtäjät ry 1535p.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki 050 036 3126, kallejohannes.lahdesmaki(at)gmail.com
toiminnanjohtaja Antti Afflekt, 046 878 2200, antti.afflekt(at)biathlon.fi