Nuorten EM-kisat alkoivat suomalaisvoitolla

    Tapio Pukki   Uutiset  

Slovenian Pokljukassa kilpailtiin tänään sekapariviestissä. Suomea edustivat kilpailussa Jenni Keränen ja Jaakko Ranta, jotka ylsivät tiukassa kisassa aina voittoon asti!

Tulokset sekapariviesti

SAhL Tiedote. Julkaistu 31.1.2018
Ampumahiihdon nuorten EM-kilpailut starttasivat keskiviikkona Slovenian Pokljukassa upeasti, kun Suomen kaksikko Jenni Keränen ja Jaakko Ranta nappasi pariviestin EM-kultaa. Voitto irtosi selvällä 19 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Sloveniaa. Kolmas oli Valko-Venäjä 28 sekuntia perässä.
– Kisa lähti hyvin käyntiin, kun Jenni nosti meidät takarivin lähtöpaikalta kärjen tuntumaan. Omalla osuudella erityisesti pystyn nollat suoraan lippaalta nosti fiiliksen kattoon. Pystyn suoritus taisi jopa vähän yllättää Jennin, joka myöhästyi vaihdosta, ja Ranska pääsi pienelle karkumatkalle, Ranta avasi.
– Toisella osuudellani lähdin ajamaan kärkeä kiinni. Viimeisellä pystyllä vähän jännitti, kun tiesin että kärkipaikka oli otettavissa. Kahdella varalla onneksi taulut alas, ja viimeisellä kierroksella pystyi jo nauttimaan tunnelmasta, joukkueen voittajana maaliin tuonut Ranta iloitsi.
Keränen ja Ranta selvittivät ampumapaikat ilman sakkokierroksia kahdeksan varapatruunan turvin.
– Loistava suoritus tärkeään paikkaan molemmilta. Ammunta oli tänään rentoa ja kulki tosi hyvin. Meidän molempien hyvä ammunta oli ehdottomasti avain voittoon. Hiihto kulki tänään myös hyvin, ja sukset toimivat loistavasti. Kiitokset huoltotiimille Petri Haralle ja koutsi Maija Holopaiselle, Keränen kiitteli.
Nuorten EM-kilpailut jatkuvat huomenna torstaina normaalimatkoilla.
– Nyt on loistavat fiilikset jatkaa henkilökohtaisiin kilpailuihin. Tämä oli unelma-alku kisoille, Keränen iloitsi.