Tiedote Nuorten MM-kilpailujen matka-aikataulusta 24.2.-5.3.2018, Otepäähän, Viroon

    Jouni Kinnunen   Uutiset  

Alla tietoa Nuorten MM-kilpailujoukkueen matka-aikatauluista ja muusta matkaan liittyvästä. Joukkue nimetään näyttökilpailujen jälkeen alkuviikosta.

 

Kokoontuminen: Joukkue kokoontuu 24.2.2016 klo 11.00 Helsingin Länsisatamassa, paluu 5.3.2018 klo 16.00 Helsingin Länsisatamaan. Aikatauluihin voi vielä tulla tarkennuksia, mahdollisista muutoksista tiedotetaan joukkueeseen valittuja välittömästi.

 

Matkustaminen: Kotimaan matkustamiseen joukkueenjäsenille tarjotaan yhteiskuljetusta reitillä: Vuokatti- Nurmes- Kuopio- Mikkeli- Lahti- Helsinki, molempiin suuntiin yhteensä 50 euron omavastuulla. Joukkueella käytössä kaksi pikkubussia ja yksi pakettiauto, yhteensä istumapaikkoja on 24 henkilölle.

 

Varusteet ja pakkaaminen: Joukkueen jäsenille toimitetaan kilpailupatruunat viimeistään lauttarannassa, mikäli teillä ei ole omia testattuja kisapatruunoita. Kenellä ne ovat ottavat niitä mukaan, patruunoita mukaan kaikille 300kpl/urheilija.

Merkitkää jokainen patruunarasia omalla nimellänne. Ase tulee olla pakattuna aselaukkuun, ja patruunat matkatavaroihin.

Sukset kannattaa pakata huolella, ja mieluimmin ilman siteitä. Luistelusuksissa tulee olla kaikissa sama voide, jotta testaaminen onnistuu virallisena harjoituspäivänä. Poikkeuksena yksi pari, jotka on hyvä olla siklattuna ja harjattuna sekä perinteisen sukset luistovoideltuna, pitoalue karhennettuna ja pohjavoideltuna (pito).

Käyttäkää hyväksenne mahdollista tilaa suksipussissanne, sinne on hyvä laittaa asepussi, lenkkarit, yms. Merkatkaa sukset, sauvat, yms. nimellänne, jotta tavarat eivät sekoitu toisten tavaroihin.

Joukkueen käyttöön kisoihin tulee urheilujuomat/ -patukat. Jos et valmennusryhmän tai aiempien kilpailumatkojen kautta ole liiton vaatteita ja Lapua-asepussia vielä saanut, ole yhteydessä koko- ym. asioissa Jouni Kinnuseen, 046 878 2208.

 

Majoitus: Majoituksemme on Hotell Käärikuu, joka sijaitsee kilpailupaikalta n. 12 km päässä, käytämme omia autoja sekä kisajärjestäjien kuljetuksia siirryttäessä kisapaikalle. Hotellilta löytyy tarvittavat voima- ja sisäharjoitustilat, lisäksi hiihtoradat lähtevät hotellilta. Tästä syystä hiihtovälineet ”välipäivien” huoltoharjoituksia varten viedään hotellille.

 

Hygienia ja juomavesi: On hyvä pitää käsidesi aina saatavilla. Hyvä on myös ottaa mukaan maitohappobakteereja tai aloittaa käyttäminen jo heti valintojen julkaisun jälkeen. Juomavesi mitä käytetään reissun aikana, tulee olla pullotettua.  Hampaiden pesu suoritetaan myös pullovedellä. Kaikenlainen hygieniasta huolehtiminen kilpailupaikalla ja matkustettaessa ennaltaehkäisee sairastumista.

Välttäkää myös kypsentämättömiä ruoka-aineita matkan aikana.

Sairastapauksissa käytämme kilpailun lääkäriä, muissa tapauksissa konsultoimme SAhL:n lääkäreitä.

HUOM! Mikäli olet sairaana ennen kisoihin lähtöä tai tulet sairaaksi kisareissun aikana, sinun tulee ensi tilassa ilmoittaa siitä joukkueenjohtajalle. Sairaana ollessasi voi virus/bakteeri tarttua koko joukkueeseen.

 

Kilpailuohjelma ja kilpailuradat: Normaaliin tapaan ohjelma on laadittu todella tiukaksi, kilpailujen aikana ei ole yhtään välipäivää vaan jokaisena päivä kilpaillaan alkaen 26.2. Kilpailuradat ovat mc-tasoa, joten kilpailupaikalla on hyvä tutustua latuihin huolella ja laatia oma kilpailukohtainen suunnitelma.

 

Matkustusasiakirjat ja lääkemääräykset: Muistakaa ottaa mukaan henkilöpassi, EU-asepassi ja kantolupa. Henkilöpassista on hyvä olla kopio.

Mikäli sinulle on määrätty jotain lääkettä, tulee sinulla olla niistä lääkemääräykset mukanasi mahdollisessa dopingkontrollissa.

 

Turvallisuus: Viro on kohtuullisen turvallinen maa. Mutta ovet on syytä pitää lukittuna aina kun ette ole huoneessanne. Lisäksi arvoesineitä ei kannata jättää näkyviin. Mikäli poistutte hotellilta tai kilpailupaikalta jalkaisin niin siitä tulee aina ilmoittaa valmennukselle. Kukaan ei poistu yksin minnekään, vaan aina täytyy olla mukana vähintään yksi joukkueen jäsen.

 

Käyttäytyminen ja muut säännöt: Olette edustamassa maatanne, joten käyttäytymisen tulee olla kohteliasta ja moitteetonta, tarkemmat säännöt löydät urheilijasopimuksesta.

Mikäli lehdistö haluaa teiltä haastatteluja, niin huolehtikaa, että teillä on päällänne nykyiset edustusvaatteet. Omien tukijoiden mainokset saavat olla esillä vain siinä tapauksessa, että olette asiasta sopineet SAhL:n toiminnanjohtajan kanssa – ole tarvittaessa välittömästi yhteydessä Tapio Pukkiin, 046 878 2200.

 

Joukkueen urheilijat valitaan alkuviikon aikana.                                            

 

Huolto / Valmennus

Jari Sahakangas, suksihuolto

Jouni Siltakorpi, suksihuolto

Petri Hara, suksihuolto

Timo Honkanen, hieroja

 

Niko Aapajärvi, valmentaja

Maija Holopainen, valmentaja

Ari Jääskö, valmentaja

 

Mikäli tarvitset lisätietoja tai sinulle tulee mieleen kysymyksiä, niin vastaan niihin mielelläni.

Niko Aapajärvi, 044-3690454

niko.aapajarvi@vrua.fi