JONNE KÄHKÖNEN SUOMEN AMPUMAHIIHTOLIITON PÄÄVALMENTAJAKSI

    Jouni Kinnunen   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on valinnut Jonne Kähkösen uudeksi päävalmentajaksi 1.7.2018 alkaen.

 

Päävalmentaja Kähkösen ja SAhL:n sopimuksen keston tavoitteena on koko alkava olympiadi. Sopimus on sisällöltään mallia 2+2 vuotta.

 

Päävalmentajan tehtävä kiinnosti laajalti niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin ampumahiihtovalmentajia. Yhteensä hakijoita oli kaikkiaan 18 henkilöä neljästä eri maasta.

 

Päävalmentajan valintaa oli valmistelemassa työryhmä, johon kuuluivat liiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, valmennusvaliokunnan puheenjohtaja Petri Rolig, lajipäällikkö Jouni Kinnunen ja Olympiakomitean lajiryhmävastaava Olli-Pekka Kärkkäinen. Työryhmälle evästyksenä oli kuluneen vuoden aikana työstetty suomalaisen ampumahiihdon tavoitteellinen toimintamalli. Urheilijoita ja heidän henkilökohtaisia valmentajia on myös kuultu valintaprosessin edetessä.

 

Jonne Kähkösen valintaa puolsi vahvasti hänen vankka kokemuksensa kansainvälisestä ampumahiihtovalmennuksesta sekä meriitit USA:n ampumahiihtomaajoukkueen kanssa. Pitkäjänteisellä työllä USA:n joukkueen kehitys on ollut erittäin nousujohteista ja tuloksia tuovaa. Suomen ampumahiihtomaajoukkueen valmentajana Kähkönen toimi vuosina 2006-2010.

 

Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki on erittäin tyytyväinen Jonne Kähkösen valintaan. ”Jonne Kähkönen on pitkäjänteisesti syventänyt sekä kehittänyt osaamistaan vahvan peruskoulutuksen jälkeen ampumahiihdon kokonaisuuteen ja ampumahiihdon eri osa-alueisiin. Jonnen vahvuuksia edellä mainitun lisäksi ovat: monipuolinen kommunikaatiotaito, henkisen valmennuksen tärkeyden ymmärrys ja sisällyttäminen valmennukseen sekä synergiaa tuottava yhteistyötaito”.

 

Jonne Kähkönen kommentoi itse paluutaan Suomeen ja ampumahiihtomaajoukkueen vetovastuuseen: ”Otan uuden haasteen vastaan innolla. Suomalaisten ampumahiihtäjien tason nousu Kaisan erinomaisten suoritusten taustalla ei ole jäänyt huomaamatta. Useamman vuoden hyvä Nuorten- ja Talent-ryhmän valmennus on erinomainen perusta maajoukkueen tason leventämiselle, niin miehissä kuin naisissakin.”

 

Lisätiedot:

SAhL puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, +358 500 363 126 / kallejohannes.lahdesmaki(a)gmail.com

Päävalmentaja Jonne Kähkönen, soittoaika haastatteluja varten 25.3.2018 klo 16-18 Suomen aikaa +1-207-798-1902.