Puheenjohtajalta: Ampumahiihtokausi päättyy mukavissa tunnelmissa! On erityisiä syitä onnitella ja kiittää!

    Tapio Pukki   Uutiset  

Ampumahiihtokausi päättyy mukavissa tunnelmissa! On erityisiä syitä onnitella ja kiittää!

Kaisa Mäkäräinen nousi maailmacupin ykköseksi kokonais- ja yhteislähtökilpailuissa.

Ampumahiihdon draamaa parhaimmillaan, kuin suoraan elokuvathrilleristä. Viimeisessä maailmancupin osakilpailussa Tyumenissa tuli esiin Kaisan uskomaton tahto voittaa, huippukunnon lisäksi, erinomaisella tavalla. Koko Suomen ampumahiihtoväki ja ampumahiihdon ystävät onnittelevat Kaisaa huikeasta menestyksestä.

Menestykseen tarvitaan pitkäjänteinen työ sekä vahvat tausta- ja tukijoukot. Kaisan vanhemmat, Jarkko, Jarmo, Harri sekä useita muita henkilöitä sekä yhteistyökumppaneita, jotka ovat vuosien ajan jaksaneet tukea ja auttaa, että Kaisa on voinut fokusoida oman tekemisensä oikeisiin asioihin huippukunnon saamiseksi. On todella tärkeää muistaa kiittää huippu-urheilussa välttämättömiä taustavoimia, jotka ovat edellytyksenä, että voi tähdätä huipulla kilpailemiseen sekä erityisesti kun tavoitellaan huippumenestystä.
Haluan kiittää kaikkia ampumahiihtoa sekä harrastavien että lajissa kilpailevien taustajoukkoja merkittävästä työstä, joka on lajimme ehkä tärkein kulmakivi.

Kuluneella kaudella saimme kokea paljon ilonaiheita. Nuoret ja miehet nostivat selkeästi tasoaan kansainvälisissä kisoissa. Maapisteiden perusteella ensi kaudella Suomella on miehissä 4 starttipaikkaa. Tämä mahdollistaa yhä useammalle osallistumisen maailmancupeihin, joissa näkee suoraan oman tasonsa maailman parhaiden ampumahiihtäjien kohdatessa.

Kuluneen vuoden aikana Liiton johdolla on toteutettu merkittäviä kehitysaskelia myös suomalaisen ampumahiihdon valmennusjärjestelmän kehittämiseksi, valiokuntatyö on saatu aktiiviseksi, alue- ja seuratyön tukemiseen sekä kehittämiseen on luotu toimenpiteitä ja konkreettisesti työtä päästään tekemään alkukesän aikana. Erittäin tärkeänä pidän aikaansaatua hyvää yhteishenkeä ampumahiihtoväen keskuuteen. Toimintakulttuuria on modernisoitu ja läpinäkyvyys asioissa pidetään asiaan kuuluvana tapana toimia.

Kirjoitin loppuvuodesta, että uusi valmennusjohto tullaan lähiaikana etsimään avoimella haulla, tavoitteena olympiadin pituinen pitkäjänteinen työ. Uusi päävalmentaja on nimetty ja hän on Jonne Kähkönen. Ampumahiihtoväki toivottaa Jonnen tervetulleeksi johtamaan Suomen ampumahiihdon valmennustoimintaa. Jonne ja lajipäällikkö Jouni Kinnunen, tukenaan valmennusvaliokunta, valmistelevat valmentajaryhmän sekä uuden valmennuskauden sisällön, valmennusryhmät, ym kevään aikana hallituksen vahvistettavaksi.

Antti Leppävuori toimi päävalmentajana 2 vuotta. Leppävuoren päävalmentajakaudella vahvaa lisäarvoa toimintaan tuli mm. Antin vahvasta kokemuksesta sekä valmennustiedosta, fyysisen valmennuksen huippuosaamisesta sekä aiempaa syvällisemmästä tiedon hankinnasta sekä käyttöönotosta. Jälkimmäisen vuoden aikana vahvistettiin eri valmentajien, urheilijoiden ja muiden tukihenkilöiden yhteistyötä valmennuksessa. Kiitämme Antti Leppävuorta intensiivisestä sekä vahvasta panoksesta hänen päävalmentajakaudella suomalaisen ampumahiihdon kehittämisessä ja nostamisessa lähemmäksi maailman huipputasoa.

 

Ampumahiihtoterveisin,

Kalle Lähdesmäki
puheenjohtaja
Suomen Ampumahiihtoliitto