Ampumahiihtoliiton seurapäivät ja kevätkokous Tuusulassa 21.4.2018

    Tapio Pukki   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliiton seurapäivät ja kevätkokous Tuusulassa 21.4.2018

Seurapäiville osallistui 30 henkeä eri seuroista ja esityksiä pitivät viime kauden osalta niin valmentajat kuin valiokunnat.

Puheenvuoroissa käytiin läpi kauden haasteita ja onnistumisia. A-maajoukkueen osalta Antti Leppävuori nosti oman kautensa onnistumisiksi selkeän A-maajoukkueen tasonnoston etenkin fysiikan osalta. Kuluneen kauden aikana ampumahiihtoammunnan tasonnosto mahdollisti myös huippusuoritukset etenkin viesteissä.

Nuorten ja Talent-ryhmien valmentajat Maija Holopainen ja Niko Aapajärvi kävivät läpi kauden tuloksia. Hienoa on ollut, että suunta on molemmilla ryhmillä hyvin nousujohteinen.

Maija Holopainen nosti esiin esimerkkipainotuksena nuorissa jo pidemmän aikaa olleen pitoharjoittelun. Hyvällä pitoharjoittelulla on saatu ryhmän perustaitoihin huomattavia parannuksia, joka näkyy myös kilpailutuloksissa.

Valmennusvaliokunnan osalta Petri Rolig esitteli valiokunnan toimenpiteitä vuoden varrella. Tärkeimpänä valmennusjärjestelmän pohjan luonti ja urheilijoille / seuroille tehty materiaali. Lisäksi valmennusvaliokunta on päässyt toiminnassaan jo pitkälle siinä, miten se ottaa vastuuta asioiden valmistelusta osana liiton uudistettua johtamisjärjestelmää.

Kilpailuvaliokunnan osalta käytiin läpi pj Jouni Rinta-Keturin toimesta. Oleellisimpia nostoja kilpailunjärjestäjien koulutusten uusi rytmitys ja parempi tavoitettavuus. Tällä saataisiin parannettua kisojen laatua.

Samoin mietittiin kisojen osallistumismaksujen korotusta, koska kilpailunjärjestäjän kulut ovat nousseet esim. lumetuksen takia.

Liittokokouksessa julkistettiin vuoden 2019 SM-kilpailujärjestäjät:

Ampumahiihdot, nuoret: Mikkelin Hiihtäjät

Ampumahiihdot, veteraanit: Oulun Hiihtoseura

Ampumahiihdot, yleinen + nuoret: Ahveniston Ampumahiihtäjät

Ampumajuoksut, kaikki sarjat: Kauhajoen Karhu

Rulla-ampumahiihdot: Kontiolahden Urheilijat

Kilpailujen päivämäärät julkaistaan myöhemmin.

 

Ampumahiihtokarnevaalit 2018

Seuravaliokunnan osuudessa Tomi-Pekka Riihivuori kävi läpi vuoden aiheita ja etenemistä. Oleellisimpana Vuokatin Ampumahiihtokarnevaalit pidetään 26.-29.7.2018.

Kenttäpäällikkö Lauri Elo kertoi ja haastoi seuroja keskusteluun seurakehittämisestä ja liiton ja seurojen yhteistyön parantamisesta. Materiaalia saatiin hyvin kasaan ja näistä tulee tietoa myös osallistujille.

 


Ampumahiihdon kevätliittokokous pidettiin sääntömääräisenä.

Liiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki avasi kokouksen avauspuheella liiton toiminnoista vuonna 2017.

Tuusulan kunnan kunnanhallituksen I varapuheenjohtaja Jussi Salonen kutsuttiin kokouksen puheenjohtajaksi ja hän esitteli myös puheenvuorossaan Tuusulan toimintaa ja suunnitelmia. Oli hienoa kuulla, että myös ampumahiihto on suunnitelmissa mukana.

Tilinpäätös oli n. 250 000€ parempi kuin vuoden 2016 tulos, jääden 48 728,80€ alijäämäiseksi. Alijäämää selitti lisätty satsaus olympiavuoden harjoitteluun ja valmistautumiseen.

Kevätkokouksessa oli paikalla 16 seuraa ja siellä hyväksyttiin yksimielisesti tilinpäätös, tilintarkastajan kertomus ja vuosikertomus 2017.

Ampumahiihtoliiton kevätkokouksessa palkittiin kauden 2017-2018 osalta:

Vuoden Ampumahiihtäjä: Kaisa Mäkäräinen, Kontiolahden Urheilijat

Vuoden nuori ampumahiihtäjä: Heidi Nikkinen, Kouvolan Hiihtoseura

Vuoden seuravalmentaja: Paavo Pökkä ja Esko Kinnunen, Oulun Hiihtoseura

Lisäksi huomioitiin diplomein SM-kilpailujärjestäjät syksyn 2017 ja kevään 2018 välillä:

Jurvan Urheilijat, Kontiolahden Urheilijat, Lahden Hiihtoseura ja Mikkelin Hiihtäjät