Kaisa Mäkäräinen ja Tero Seppälä Puuilo-cupin kokonaiskilpailun ykköset

    Tapio Pukki   Uutiset  

Ampumahiihdon Puuilo-cup saatiin sunnuntaina päätökseen Hämeenlinnan SM-kisojen yhteydessä. Seitsemän osakilpailua kauden aikana sisältäneessä Puuilo-cupissa kilpailtiin naisten ja miesten yleisissä sarjoissa sekä 22- ja 19-vuotiaissa. Cupin lopputuloksiin laskettiin yhteispisteet viidestä parhaasta kilpailusta.

Kaisa Mäkäräinen

Naisten sarjan kokonaiskilpailun voitti sunnuntaina Kontiolahden Urheilijoiden Kaisa Mäkäräinen seitsemällä pisteellä ennen seurakaveriaan Nastassia Kinnusta. Kolmanneksi sijoittui Ahveniston Ampumahiihtäjien Erika Jänkä 11 pistettä Mäkäräisen takana.
Palkinnoksi cupissa jaettiin kokonaiskilpailun kolmelle parhaalle lahjakortit Puuiloon. Yleisen sarjan voittaja kuittasi 1000 euron lahjakortin.
– Palkinto oli erittäin kiva bonus kauden loppuun. Tulee varmasti käytyä Puuilossa nyt kevään ja kesän aikana. Lahjakortilla hankin varmastikin jotakin puutarha- ja sisustusjuttuja, Mäkäräinen kertoi.
Miesten puolella eniten pisteitä keräsi Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä. Toiseksi sijoittui Lahden Hiihtoseuran Olli Hiidensalo kuusi pistettä perässä ja kolmas oli Saloisten Reippaan Lauri Peltoniemi vain pisteen Hiidensalon takana.
– Puuilo-cup oli mukava uudistus tälle kaudelle ja pisteiden laskutapa oli hyvä, jonka ansiosta cup säilyi tiukkana loppuun asti, Seppälä kiitteli.
Myös Seppälä iloitsi 1000 euron lahjakortista.
Katselinkin jo netistä, mitä ostaisin. Ainakin työkaluvaunu viime talvena Himangalta voitetuille työkaluille olisi hankintalistalla, Seppälä avasi.
22-vuotiaiden naisten sarjassa kokonaiskilpailun voiton vei maailmancupia kiertänyt If Ålandin Jenny Fellman. Miesten puolella vahvin oli nuorten EM-kisoissa neljänneksi ja nuorten MM-kisoissa kuudenneksi sijoittunut Tuusulan Voima-Veikkojen Jaakko Ranta.
19-vuotiaiden kokonaiskilpailun vahvimmat olivat Ahveniston Ampumahiihtäjien nuorten olympiafestivaalien pronssimitalisti Kaisa Keränen ja Saloisten Reippaan Elias Erkkilä.

Kaisa Keränen

Jaakko Ranta