Suomen Biathlon Oy ja Suomen Ampumahiihtoliitto toiminnalliseen yhteistyösopimukseen

    Lauri Elo   Uutiset  

Suomen Biathlon Oy ja Suomen Ampumahiihtoliitto ovat solmineet toiminnallisen yhteistyösopimuksen, joka keskittyy nuorisotoimintaan. Suomen Biathlon on yhteistyössä lisäämässä lajin tunnettuutta ja madaltamassa kynnystä lähteä kokeilemaan ampumahiihtoa. Kaiken taustalla on yhteinen halu kasvattaa ampumahiihdon harrastajamääriä Suomessa. Osana yhteistyötä on lajin harrastamisen helpottaminen ja olosuhteiden parantaminen esimerkiksi elektronisten taululaitteistojen avulla.

Yhteistyötä juhlistettiin myös hienoissa merkeissä Suomen Biathlonin 40-vuotisjuhlissa, jossa huomionosoitukset pyydettiin osoittamaan ampumahiihdon nuorisotyön tukemiseen. Juhlien ansiosta Suomen Biathlon oy sai kerättyä nuorisotoimintaan yhteensä 4070€.

Uuden sopimuksen puitteissa Suomen Ampumahiihtoliitto sai, juhlissa kerätyn nuorisotyön tuen lisäksi, käyttöönsä 10 uutta ampumahiihdon harjoitteluun ja esittelytoimintaan sopivaa Ecoaims- asetta.

”On erittäin hienoa, että voimme vahvistaa yhteistyötämme Suomen Biathlon Oy:n kanssa. He ovat olleet ampumahiihdon ytimessä jo 40 vuotta. Uudet ekoaseet tulevat tarpeeseen, koska seurojen aktiivisuus omiin esittelytilaisuuksiin on kasvamassa ja liiton oma nuorisoprojekti pyörii myös vauhdilla. Nyt pystymme paremmin vastaamaan seurojen kyselyihin ja tätä kautta lisäämään matalankynnyksen toimintaa ympäri Suomen”, toteaa Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki.

Kuvassa Suomen Ampumahiihtoliiton kenttäpäällikkö noutamassa Suomen Biathlonin 40-vuotisjuhlien lahjoitusta. Kuvassa vasemmalta Mika Kurvinen, Marko Kurvinen, Lauri Elo ja nuori ampumahiihtäjä Leo Elo