Suomen Ampumahiihtoliitto ja Kon-Tiki Tours tiivistävät yhteistyötään ampumahiihdon fanimatkailussa

     Lauri Elo   Uutiset  

Suomen Ampumahiihtoliitto ja Kon-Tiki Tours ovat solmineet yhteistyösopimuksen ampumahiihdon fanimatkailun kehittämisestä.

”Tavoitteemme on innostaa suomalaiset ampumahiihtofanit mukaamme maailmalle kannustamaan ja nauttimaan upeista urheiluhetkistä”, kertoo SAhL:n toiminnanjohtaja Tapio Pukki yhteistyön tavoitteista. Pukki muistuttaa ampumahiihdon houkuttelevan keski-Euroopassa suuria fanijoukkoja kilpailuihin.

Ampumahiihtoväki tekee määrätietoisesti työtä menestyksen eteen ja haluaa Suomen maajoukkueen fanien olevan mukana jakamassa kilpailun ja menestyksen huumaa. Ampumahiihtoliitossa uskomme, että jaetut matkakokemukset vahvistavat yhteisöllisyyttä ja houkuttelevat myös uusia harrastajia lajin pariin, Tapio Pukki toteaa.  

”Ampumahiihto on lukuisissa maissa erittäin suosittu yleisölaji. Norjalaiset ampumahiihtofanit matkustavat omilla chartereilla kilpailuihin eri puolille maailmaa”, kertoo Kon-Tiki Toursin yrittäjä-toimitusjohtaja Timo Saranpää. ”Kon-Tikille ja tytäryhtiö Björk & Boström Urheilumatkoille perinteikkään lajin kehitystyössä mukanaolo on iso kunnia ja olemme innoissamme päästessämme syventämään jo edellisellä kaudella alkanutta yhteistyötä”, jatkaa Timo.

Björk & Boströmin tuotepäällikkö Kimmo Kannas on seurannut urheilumatkailua pitkään ja uskoo, että myös perinteiset lajit kiinnostavat jatkossakin suomalaisia. ”Ampumahiihto on herkkä laji, mikä tekee kilpailutapahtumasta yllätyksellisen. Kilpailun ja eritoten ammunnan seuraaminen tempaa mukaansa”, täydentää Kimmo.

Suomen Ampumahiihtoliitto ry (SAhL) on ampumahiihdon kansallinen lajiliitto. SAhL:n päätehtävänä on tukea ja kehittää ampumahiihtoseurojen toimintaa sekä luoda mahdollisuuksia kansainvälisessä huippu-urheilussa menestymiselle. Jäsenseurat järjestävät ampumahiihdon valmennusta, ampumahiihtokouluja, kilpailuja ja muuta seuratoimintaa kaikenikäisille harrastajille.

Kon-Tiki Tours on suomalainen, yksityinen räätälöityjä teemamatkoja eri puolille maailmaa tekevä ryhmämatkatoimisto ja Suomea maailmalle markkinoiva incomingtoimisto. Kon-Tikin tytäryhtiö Björk & Boström Urheilumatkat on erikoistunut eri lajien urheilumatkoihin eri puolille maailmaa. Kon-Tiki Toursilla on toimistot Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä ja Kuusamossa. Kon-Tiki Toursin tuotemerkkejä ovat myös Matkaseniorit, Trio Travels ja Kon-Tiki Finland.

Lisätietoja:

Suomen Ampumahiihtoliitto ry (SAhL), tj. Tapio Pukki, 046-878 2200, tapio.pukki@biathlon.fi

Oy Kon-Tiki Tours Ltd, tj. Timo Saranpää, 050-5236 005, timo@kontiki.fi

Björk & Boström Urheilumatkat Oy, tuotepäällikkö Kimmo Kannas, 040-900 3444, kimmo.kannas@bjork-bostrom.fi