Ampumahiihtoliitto piti syyskokouksensa Riihimäellä 24.11.2019

     Tapio Pukki   Uutiset  

Kokouksessa hyväksyttiin liiton toimintasuunnitelma ja talousarvio 2020 ja valittiin erovuoroisten tilalle hallitukseen jäseniä.

Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2020

Toimintasuunnitelmassa nousee painotetusti esiin:

  • Seuratyön kehittäminen uuden ohjelman avulla ja valmennuslinjan jalkauttaminen
  • Tasa-arvo ja yhdenvertaisuushankkeen integrointi läpi liiton toimintojen
  • Liiton huippu-urheilun ja kansainvälisen menestyksen tukeminen

Viime vuosina Liiton toiminnassa on otettu isoja askeleita eteenpäin niin urheilijoiden menestysedellytysten kuin seuroja palvelevien tuotteidenkin osalta.  Näitä toimenpiteitä halutaan edelleen vahvistaa.

Talousarvion tavoitteena Ampumahiihtoliitolla on pitää toiminnot huippu-urheilussa menestykseen vaadittavalla tasolla. Talouden tavoitteena on saavuttaa positiivinen tulos vuonna 2020.

Vuonna 2020 Suomen Ampumahiihtoliitto täyttää 60 vuotta. Juhlavuodelle on tulossa kaksi maailmancupia, mitä voidaan pitää Suomelle erinomaisena saavutuksena ja merkkinä, että olemme kansainvälisesti arvostettu kilpailunjärjestäjä.

Ampumahiihtoliiton hallituksen varapuheenjohtajaksi Heli Aikioniemi

Syysliittokokous valitsi varapuheenjohtajan ja neljä hallituksen jäsentä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Heli Aikioniemi Rovaniemeltä. 

Hallituksessa jatkamaan valittiin Jouni Rinta-Keturi, Jurva. Uusina jäseninä hallitukseen valittiin Mika Kalliomaa, Säkylä/Lohja, Panu Rainio, Tuusula sekä Tanja Seppänen, Kuopio.

Puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, varapuheenjohtaja Petri Rolig ja jäsenet Tomi-Pekka Riihivuori ja Anne Talvensaari-Mattila eivät olleet erovuorossa.

Ampumahiihtoväen yhtenäisyys ja hyvä yhteishenki tukevat vahvasti Liiton ja lajin edelleen kehittämistä. Uskon vahvasti, että pian alkavalla kilpailukaudella on jälleen runsaasti positiivisia uutisia ampumahiihtäjiemme menestymisestä sekä toiminnassa positiivista kehitystä, toteaa puheenjohtaja, kauppaneuvos Kalle Lähdesmäki.

Parhaat seurat SM-pisteiden perusteella

Syysliittokokouksessa palkittiin parhaita seuroja SM-pisteiden perusteella. Järjestys kauden 2018-2019 kilpailujen perusteella on:

  1. Seinäjoen Hiihtoseura, 2106 p.
  2. Ahveniston Ampumahiihtäjät, 2001p.
  3. Kontiolahden Urheilijat, 1934p.
Kuvassa vasemmalta: Mika Rinta-Keturi Seinäjoen Hiihtoseura, Petri Rolig Ahveniston Ampumahiihtäjät, Kimmo Turunen Kontiolahden Urheilijat ja Kalle Lähdesmäki Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja.