Suomen Ampumahiihtoliiton päätöksiä liittyen koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn

    Tapio Pukki   Uutiset  

14.3.2020

Kilpailutapahtumat

Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on tehnyt päätöksiä ampumahiihdon kilpailutapahtumien järjestämisestä Suomessa koronaviruksen leviämisen vuoksi.
Ampumahiihtoliitto nojaa päätöksentekonsa Suomen hallituksen suosituksiin yli 500 henkilön yleisötapahtumien sekä muiden ei-välttämättömien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä.

Ampumahiihtoliitto on tehnyt yhdessä Ounasvaaran Hiihtoseuran kanssa päätöksen SM-kilpailuista 27.-29.3.2020, että kyseistä kilpailua ei järjestetä tällä kaudella.

Päätöksen perusteluina ovat hallituksen suositus yleisötapahtumien rajoittamisista sekä turhan matkustuksen välttämisestä.
Samoin muutkin Suomen Ampumahiihtoliiton alaiset kisatapahtumat peruutetaan lauantain 14.3. jälkeen. Tilannetta tarkastellaan viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

Muut Ampumahiihtoliiton tapahtumat
Kilpailutapahtumien lisäksi liitto etsii uutta päivää kevätkokouksen pitoon myöhemmin kuin alun perin suunniteltu 25.4.2020. Seuroja tiedotetaan tästä mahdollisimman pian.

Suositukset hiihtolajien harrastustoiminnalle

Suomen hallituksen suosituksen mukaan tartuntojen vähentämiseksi tulee rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Liikuntaa ja urheilua voi harrastaa myös ilman lähikontakteja. Lajit, seurat ja perheet päättävät harrastustoiminnan toteutustavasta. Vallitsevassa tilanteessa on kiinnitettävä myös erityistä huomiota ennaltaehkäiseviin toimiin, hygieniaan ja ryhmäkokoihin. Jos urheilijalla, valmentajalla tai huoltajalla on lieviäkin sairauden oireita, on hänen pysyttävä kotona.

Lisätietoja Olympiakomitean ja THL:n sivuilta.