Liikuntateknologian joustava koulutuspolku urheilijoille, haku päättyy 15.4.

     Lauri Elo   Uutiset  

ERILLISHAKU 1.4.-15.4.2020

Mikä?

Tavoitteellinen urheilu-ura ja korkeakouluopiskelu sopivat nyt samaan kalenteriin!

Jyväskylän yliopiston ja Kajaanin ammattikorkeakoulun yhteistyönä on syntynyt joustava, henkilökohtaisesti räätälöity liikuntateknologian koulutuspolku vastaamaan erityisesti huippu-urheilijoiden tarpeisiin.

Koulutuspolulla urheilijaopiskelija suorittaa Kajaanin ammattikorkeakoulussa insinööri- tai tradenomi AMK -tutkinnon, ja Jyväskylän yliopiston Vuokatin yksikössä liikuntatieteen maisterin tutkinnon. Henkilökohtaisen opetussuunnitelman ja yhteistyökumppaniemme tuen myötä urheilijaopiskelija jatkaa tavoitteellista urheilu-uraansa opintojen rinnalla.

Me haluamme, että urheilija saavuttaa tavoitteensa niin urheilu-urallaan kuin akateemisesti ja ammatillisestikin.

Miksi hakisin mukaan?

  • Olet urheilija, ja haluat keskittyä urheilu-uraasi. Koet, että perinteinen korkeakouluopiskelu sitoisi liikaa aikaa harjoittelulta ja kilpailuilta, ja joutuisit matkustamaan entistä enemmän osallistuaksesi lähiopetukseen.
  • Olet kunnianhimoinen, ja haluat jo urheilu-urasi aikana varmistaa jalansijan opiskelu- ja työuralla.
  • Olet utelias. Haluat tietää enemmän ihmisestä, teknologiasta, fysiologiasta, valmentamisesta ja näiden kaikkien yhdistämisestä.
  • Haluat monipuoliset tukipalvelut opintojesi ajaksi: henkilökohtaista ohjausta opintojen suunnittelussa, sekä molempien korkeakoulujen ja Vuokatti-Ruka -urheiluakatemian opiskelijoilleen tarjoamat edut ja palvelut.

Miten pääsen mukaan?

Koulutuspolun erillishaku on 1.4.-15.4.2020. Opintopolusta saat tiedot hakuprosessista ja valintakriteereistä. Hakeminen tapahtuu opintopolku.fi -palvelussa hakuaikana.

Hankkeen tiedot:

Liikuntateknologian koulutuspolku urheilijalle Kainuussa on kolmevuotinen hanke, jonka toteuttajat ovat Jyväskylän yliopisto (päätoteuttaja) ja Kajaanin ammattikorkeakoulu (osatoteuttaja).

Hankkeen tavoitteina on luoda kaksoisuran mahdollistava ja joustava korkean asteen koulutuspolku huippu-urheilijoille Kainuuseen yhteistyössä strategisten kumppaneiden kanssa. Lisäksi tavoitteena on juurruttaa koulutusohjelma osaksi opetusjärjestelmiä paitsi Jyväskylän yliopistossa ja Kajaanin ammattikorkeakoulussa, mutta myös muissa vastaavissa ympäristöissä, joissa erityisesti urheilijoiden kaksoisurille on tilausta.

Yhteistyökumppaneitamme ovat muun muassa Vuokatti-Ruka urheiluakatemia, Vuokatti Sport ja Suomen Olympiakomitea.

Yhteistyöterveisin:

Ritva. S. Taipale                                                                                     Jenni Kitti

Projektipäällikkö, JYU                                                                         Projektikoordinaattori, KAMK

ritva.s.taipale@jyu.fi                                                                          jenni.kitti@kamk.fi