Valmentajanimityksiä

     Tapio Pukki   Uutiset  

Tiedote                                                                 12.6.2020

NIMITYKSIÄ

Suomen Ampumahiihtoliitto, Vuokatti-Ruka-urheiluakatemia ja Suomen Olympiakomitea ovat tiivistäneet yhteistyötään liittyen ampumahiihdon valmennustoimintaan. Yhteinen tahtotila ja tavoitteet aiempaa vahvempaan tuloksentekoon ohjaavat arjen toimintaa jatkossa Vuokatissa. Kaikkien tahojen lisäresurssilla palkataan Vuokattiin kolmas ampumahiihtovalmentaja. Lisäksi Olympiavalmennuskeskus Vuokatti- Ruka panostaa entistä enemmän asiantuntija- ja tutkimus- ja kehitystoiminnan kehittämiseen ampumahiihdossa. 

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja Tapio Pukki: Olemme pitkään tukeutuneet Vuokattiin akatemian tarjoamissa valmennuspalveluissa ja opiston olosuhteissa leirityksissä. Toimintaympäristöä on tarve kehittää entisestään. Yhteisenä tavoitteenamme on vahvistaa ampumahiihdon valmennusta sekä toimintakulttuuria Vuokatissa. Tämän eteen olemme valmiita tekemään pitkäjänteistä kehitystyötä kaikkien toimijoiden kanssa.  

Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Rukan johtaja Janne Vuorinen: Ampumahiihto on ollut, on ja tulee olemaan keskeinen laji toiminnassamme. Ovk:n toiminnan kehittyessä, on nyt erinomainen aika viedä yhteistoiminta uudelle tasolle yhdessä Ampumahiihtoliiton ja Olympiakomitean kanssa. Kolmannen valmentajan rekrytointi ja muut tukitoimet kertovat yhteisen, vahvan tahtotilan tulevaisuutta silmällä pitäen.

Nimitykset


Suomen Ampumahiihtoliitto, Vuokatti-Ruka-urheiluakatemia ja Suomen Olympiakomitea ovat valinneet ampumahiihdon lajivalmentajat Vuokatti-Rukan Olympiavalmennuskeskuksen toimintaympäristöön Vuokattiin.

Hakuaikana valmentajan pestejä haki 13 hakijaa. Rekrytointiprosessi oli monivaiheinen. Aiemman kahden NOV-valmentajan lisäksi valittiin yksi ampumahiihtovalmentaja, jolloin valmentajien määrä kasvoi yhdellä. Kolme valmentajaa muodostavat tiimin ja erityishuomio kohdistettiin tiimin kokonaisuuden toimivuuteen valmennuksessa. 

Valituiksi tulivat:
Niko Aapajärvi, ampumahiihtovalmentaja (NOV), Haastajat-ryhmä
Adam Adamson, ampumahiihtovalmentaja (NOV), nuorten Vuokatti-ryhmä
Maija Holopainen, ampumahiihtovalmentaja, OVK-toimintaympäristö

Valmennustiimi tulee toimimaan laaja-alaisesti Vuokatissa asuvien ampumahiihtäjien ja ryhmäurheilijoiden arjessa ja tarkennetulla yhteistyöllä.

Lisätietoja:
Olympiavalmennuskeskus Vuokatti-Ruka, valmennuksen johtaja Vesa Mäkipää p. 045 1133 008
Ampumahiihtoliiton lajipäällikkö Jouni Kinnunen p. 046 8782208