IBU nimittänyt kansainvälisiä asiantuntijaryhmiä – mukana hyvin myös suomalaisedustusta

    Tapio Pukki   Uutiset  

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU on kesän aikana koonnut asiantuntijaryhmiä eri aloille vahvistamaan strategiansa TARGET26-toimeenpanoa.

IBU on luomassa uutta Biathlon Academy-mallia, johon kootaan yhteen ampumahiihto-osaamista ja koulutusta sekä tutkimusta. Tässä työryhmässä urheilijoiden edustajana on Suomen Kaisa Mäkäräinen. Samoin ryhmään osaamista tuo maajoukkueen aiempi päävalmentaja FT Marko Laaksonen, joka nykyisin työskentelee Ruotsissa Östersundin yliopistossa.

IBU on perustanut myös lääketieteellisen työryhmän, jossa asiantuntijajäsenenä on maajoukkueemme lääkärinäkin toimiva LM Katja Mjösund. Ryhmä auttaa IBU:a myös korona-pandemiaan liittyvissä asioissa. Lisätiedot: https://www.biathlonworld.com/news/detail/ibu-executive-board-discusses-plans-to-deliver-safe-2020-21-biathlon-season

Kesän aikana perustettiin myös työryhmä ”IBU gender equality working group”. Suomi valikoitui mukaan IBU:ssa huomioidun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyömme kautta. Suomen edustajana ryhmässä toimii toiminnanjohtaja Tapio Pukki.
Lisätiedot: https://www.biathlonworld.com/news/detail/ibu-establishes-ibu-gender-equality-working-group