Tero Seppälä maailmancupin pisteille Kontiolahdella

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Tero Seppälä avasi maailmancupin pistetilinsä torstaina Kontiolahden pikakilpailussa sijoittumalla 31:nneksi. Seppälä onnistui ampumapaikoilla mainiosti ja joutui kiertämään kahdelta ampumapaikalta ainoastaan yhden sakkokierroksen.

– Tänään ammunnasta löytyi hyvää tekemistä. Viimeinen laukaus vain vähän lipsahti, muuten penkalla hyvä päivä, Seppälä iloitsi.

Kilpailun voitto meni puhtaasti ampuneelle Norjan Tarjei Bölle. Seppälä jäi kärjestä puolitoista minuuttia.

– Ladulla oli tahmeampaa, viimeinen kiekka ei tullut niin hyvin kuin olisin halunnut. Pikkuisen ehkä suksivalinnan kanssa meni pieleen, en aivan ole hiihtopuoleen tyytyväinen.

Maailmancup jatkuu miesten osalta lauantaina Kontiolahdella 12,5 kilometrin takaa-ajolla.

– Hyviltä asetelmilta pääsee kuitenkin takaa-ajoon jatkamaan, siinä koitetaan nousta sijoja ylöspäin, Seppälä summasi.

Hiidensalon minimitavoite täyttyi

Olli Hiidensalo sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena 57:nneksi ja nappasi myös paikan lauantain takaa-ajoon. Hiidensalo ampui molemmilta ampumapaikoilta yhden sakkokierroksen ja jäi kärjestä kaksi minuuttia ja 23 sekuntia.

– Ihan ok hiihto, vaikka pikkaisen annettiin tasoitusta suksen luistossa. Ammunnassa makuulta ei saisi tällaisissa olosuhteissa ampua yhtä sakkoa. Minimitavoite, että takaa-ajoon päästiin, kuitenkin täyttyi. 

Tuomas Harjula oli pikakilpailun 76:s. Yhden sakkokierroksen ampunut Harjula jäi kärjestä vajaat kolme minuuttia.

Minkkinen aloitti vauhdilla

Naisten 7,5 kilometrin pikakilpailussa parasta suomalaisvauhtia piti 71:nneksi sijoittunut Suvi Minkkinen. Kilpailun voitto meni jälleen puhtaasti ampuneelle Ruotsin Hanna Öbergille, jolle Minkkinen hävisi kolme minuuttia.

– Hampaankoloon jäi edellisen pikakisan aloitusvauhti, nyt lähdin kovasti matkaan. Olisi pitänyt pikkaisen kuitenkin seinänousuun malttaa, siinä ryöpsähti happoa liikaa ja oli haastava kisa siitä eteenpäin. Vauhti hyytyi aika pahasti.

Minkkinen ampui molemmilta ampumapaikoilta yhden sakkokierroksen.

– Ammunnoissa ei mitään ongelmaa. Pitäisi saada vielä ykköslaukaukset sisään, että saisi käännettyä nollaksi ja saisi tulosta korkeammalle. Sijoitus ei miellytä, takaa-ajopaikka oli vähimmäistavoite.

Jänkä palasi normaaliin

Erika Jänkä sijoittui kahdeksan sekuntia Minkkisestä jääneenä sijalle 75. Sakkoja Jänkä ampui niin ikään yhden molemmilta ampumapaikoilta.

– Tänään oli jo vähän enemmän semmoista normaalia Erikaa ladulla ja pystypaikallakin. Aika varovasti lähdin liikenteeseen, kun vähän pientä pelkoa jäi, miten sen totaalisen tyhjillä tankeilla vedetyn viime viikonlopun jälkeen lähtee. Tänään oli jo vähän lyöntiä viimeisellä ringillä.

– Makuulla tämän vuoden 35:stä kisalaukauksesta tuli ensimmäinen huti, oma virhe. Pysty vihdoin viimein ok suoritus. Sijoitus ei millään tasolla tyydytä, mutta toisaalta kun peilaa viime viikonloppuun, niin ei voi kuuta taivaalta odottaa, Jänkä pohti.

Sanna Laari ampui makuulta yhden sakkokierroksen ja pystystä kaksi. Sijoitus oli lopulta 85:s.

– Eihän se nyt hirveän nappiin mennyt. Makuun viimeinen laukaus oli huolimattomuusvirhe. Pystyssä oli ongelmia, tuntui, että se asento heiluu vaan liikaa. Hiihto on tasaisen jaksavaa edelleen, viimeinen silaus puuttuu, Laari summasi.

Mari Eder ampui yhteensä seitsemän sakkokierrosta ja sijoittui 93:nneksi.