Suomi miesten viestissä sijalle 13 Kontiolahden maailmancupissa

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomi sijoittui ampumahiihdon maailmancupin miesten 4×7,5 kilometrin viestissä sunnuntaina 13:nneksi. Nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo jäi kilpailun ylivoimaisesti voittaneesta Norjasta 3:51. Kilpailun toinen oli Ruotsi ja kolmanneksi sijoittui Saksa.

Avausosuuden hiihtänyt Tuomas Harjula käytti makuupaikalla yhden varapatruunan, mutta joutui pystypaikalta yhdelle sakkokierrokselle. Vaihtoon vahvasti hiihtänyt Harjula saapui 49 sekuntia kärjen jälkeen.

– Hiihto oli palannut sinne normaalille tasolle, oli hyvää kulkua sillä puolella. Varsinkin pystyllä sakkasi pahasti. Lähdin vähän oikomaan omaa suoritusta, koitin olla nopeampi, Harjula kertoi.

Toisella osuudella Tero Seppälä käytti viisi varapatruunaa ja vaihtoi minuutin ja 47 sekuntia kärjen jälkeen.

– Tumppi toi hyvissä asemissa, ei ollut eroa huippusijoihin juuri mitään. Ihan ok lähti käyntiin, mutta sitten joutui käyttämään liikaa varapanoksia. Kun ampumapenkalla sössi ja jäi yksin hiihtämään, niin eroa oli tullut muihin. Vauhdikkailla pätkillä porukassa vie vain niin paljon lujempaa.

Rannalta nappisuoritus penkalla

Kolmannella osuudella Jaakko Ranta ampui loistavasti ja selvitti molemmat ampumapaikat ilman varapatruunoita. Ero kärkeen oli vaihdossa reilut kolme minuuttia.

.- Kokonaisuudessaan ihan hyvä veto meidän porukalta, sijoitus oli parempi kuin lähtönumero. Ammunta osui tänään nappiin. Hiihdossa jäi tänään parannettavaa aika reilusti, suksi oli hyvä, mutta täytyy nyt katsoa valmennuksen kanssa askelmerkkejä, Ranta mietti.

Olli Hiidensalo käytti ankkuriosuudella neljä varapatruunaa.

– Hiihto oli ihan ok tänään, loppuun pystyi vielä loppukirissä nappaamaan yhden sijan. Ihan pirteeää menoa ja tuli ihan hyvä hiihtoaika, kuudenneksi nopeinta vauhtia osuudellaan hiihtänyt Hiidensalo kommentoi. 

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu perjantaina Itävallan Hochfilzenissä naisten ja miesten pikakilpailulla.