Huomio seuroille! Suomen Ampumahiihtoliiton syyskokouksen toteutustapa muuttuu

     Tapio Pukki   Uutiset  

Hyvät jäsenseurat,

Asia: Suomen Ampumahiihtoliiton syyskokouksen toteutustapa muuttuu

Tausta:

Pohjois-Pohjanmaan AVI on tehnyt 1.12.2020 päätöksen, jolla rajoitetaan Pohjois-Pohjanmaalla kokoontumisia ja kokousten pitämistä. Yli 10 hengen tilaisuuksia ei ole mahdollista pitää. Liiton sääntöjen mukainen syyskokous tulee pitää vuoden loppuun mennessä. Laillisesti uutta aikaa ja/tai paikkaa ei olisi mahdollista kutsua koolle.

Asiasta on keskusteltu ja kysytty asiantuntija-apua myös Olympiakomitean järjestöjohtajalta sekä lakimieheltä, tavoitteena selvittää, miten sääntöjen mukainen kokous näissä olosuhteissa voidaan pitää.

Hallituksen päätös ja toimintaohjeet syyskokoukseen osallistumiseksi myös etäyhteydellä

Saatujen asiantuntijaneuvojen perusteella sekä kokousteknisten järjestelmien varmistamisella Suomen Ampumahiihtoliiton hallitus on kokouksessaan 7.12.2020 päättänyt; Jotta kokous voidaan pitää laillisesti Liiton sääntöjen mukaan, kokoukseen osallistutaan ensisijaisesti etäyhteydellä.

  • Hallitus päätti, että syyskokoukseen jäsenseuran virallinen kokousedustaja voi osallistua myös etänä (käytetään Teams-järjestelmää) ja varaudutaan mahdollisiin äänestyksiin Hejmo.fi tuottamalla äänestysjärjestelmällä.
  • Hallitus päätti, että asiasta tiedotetaan jäsenseuroille sekä kotisivulla että seuroille lähetettävillä viesteillä. 

Etäosallistumisen erityispiirteet:

  • valtakirjan + sen liitteen toimittaminen 11.12.2020 klo 12.00 mennessä Liiton toimistoon sähköpostitse office(at)biathlon.fi , jotta osallistuja voidaan kirjata järjestelmään ja että hänelle voidaan toimittaa tarkemmat kirjautumisohjeet sekä teamsiin että äänestysjärjestelmään
    • teams-yhteystiedon / sähköpostiosoitteen pyyntö virallisilta kokousedustajilta
    • ohjeet osallistumisesta
  • Kokouksen virallisena pitopaikkana säilyy edelleen Raahe ja ilmoitettu osoite. Kuitenkin osallistujia erittäin vahvasti kehotetaan osallistumaan kokoukseen etänä, jotta kokouksen turvallisuus taataan.
  • Kokouspaikan osalta on erikseen varmistettu, että sinne voidaan turvallisesti ja Korona- ohjeiden täysimääräisellä noudattamisella sijoittaa kokousvirkailijat, tekninen tuki ja mahdollisesti pieni määrä kokousedustajia.  
  • Etäosallistumisen mahdollistamiseen liittyvät tekniset vaihtoehdot on selvitetty ja sekä yhteydenpitoon että mahdolliseen äänestämiseen on saatu luotettava asiantuntija-apu ja järjestelmät. Ko. järjestelmiä on käytetty vastaavissa kokouksissa ja ongelmia ei ole esiintynyt.

Lisätiedot:

Toiminnanjohtaja Tapio Pukki, p. 0468782200, tapio.pukki(at)biathlon.fi