Miehet säväytti Hochfilzenin viestissä

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina Itävallan Hochfilzenissä naisten takaa-ajo sekä miesten 4×7,5 kilometrin viesti.Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo oli kärkikahinoissa lähes koko viestin ajan ja sijoittui lopulta hienosti 10:nneksi.

Tuomas Harjula säväytti heti avausosuudella ja saapui vaihtoon toisena vain 0,7 sekuntia johtavan Norjan takana. 

– Olipahan mahtava veto koko joukkueelta, itseltäkin kyllä aivan nappisuoritus. Hiihto kulki hyvin ja varsinkin vikaan nousuun oli mukava lätkiä, kun pystyi antamaan muille kampoihin, mikäs sen parempaa.

Koko osuuden kärkijoukossa hiihtänyt Harjula käytti kilpailussa vain yhden varapatruunan pystypaikalla.

– Pystyllä otin opiksi viime viikonlopusta ja otin sen maltilla ja omalla tahdilla, se toimi tänään, Harjula kommentoi.

Hurmos päällä

Tero Seppälä jatkoi toisella osuudella vahvaa menoa ja toi Suomen vaihtoon viidentenä 15 sekuntia johtavan Saksan takana. 

– Tämmöisestä on haaveiltu jo pitkään, että pystyttäisiin joukkueena näyttämään se, mihin pystytään parhaimmillaan. Ihan ei vielä loppuun asti kantanut, mutta tammikuussa on taas uusi paikka.

Seppälä selvitti osuuden kolmella varapatruunalla.

– Pystypaikalla aika työvoitto, että laikat sai alas. Mutta oli niin mahtava hurmos päällä, kun Tuomas toi niin hyvällä paikkaan, kun siitä pääsi tekemään hienoa kisaa, ei voinut kun hyvin mennä.

Ranta ampui jälleen nollat

Kolmannella osuudella Jaakko Ranta jatkoi loistavaa työtä ampumapenkalla ja selvitti jälleen molemmat paikat ilman varapatruunoita. Ranta toi Suomen vaihtoon seitsemäntenä minuutin ja 12 sekuntia kärjen jälkeen.

– Hyvin pysyttiin taistelussa koko ajan mukana, näyttää hyvin sitä suuntaa, mihin ollaan koko joukkueena menty.

– Omalta osalta tietysti kova startti, siinä Tarjei Bön peesiin kun lähti, ja ajettiin ekalla kilometrillä kuusi sekuntia keulaa kiinni. Oli semmoinen paikka, mikä kasvattaa ja antaa omaan tekemisen paljon. Osoittaa myös hyviä merkkejä, kun kovien hiihtopätkien väliin onnistui ampumaan lippaalta nollat.

Ankkuriosuudella Olli Hiidensalo joutui kiertämään makuupaikan jälkeen yhden sakkokierroksen. Pystypaikan Hiidensalo selvitti kolmella varapatruunalla.

– Hiihto oli tänään ihan hyvää ja vahvaa. Ammunnassa oli vähän liikaa haasteita, mutta onneksi ei tuon enempää tullut sijoja alas omalla osuudella. Toki tarjottiin paljon enemmän, kun ympärillä ammuttiin jonkun verran sakkoja.

Ederiltä askel parempaan päin

Mari Eder sijoittui naisten 10 kilometrin takaa-ajossa 21:nneksi. Kilpailun voiton vei Norjan Marte Olsbu Röiseland, josta Eder jäi lopulta reilut kaksi minuuttia.

– Kisa muutti suuntaansa, kun toisella kierroksella alamäessä vedin naamalleni kovasta vauhdista. Menetin jonkun verran aikaa siinä, mutta enemmänkin se sekoitti kisan rytmiä, kesti kauan ennen kuin pääsin kiinni siihen omaan hiihtämiseen.

Eder ampui kilpailussa makuupaikat puhtaasti, pystypaikalta sakkokierroksia tuli yhteensä kolme.

– Kokonaisuutena ok tekemistä. 80 osumaprosentti ja ammunta-ajat ihan ok, askel parempaan päin. Hiihtämällä edelleen puoli minuuttia keulaan, vaikka matka vähän piteni. Perushyvää tasoa.

Minkkiseltä hieno nousu

Suvi Minkkinen onnistui nousemaan takaa-ajossa 12 sijoitusta ja oli lopulta tuloksissa 44:s. Ero kärkeen oli maalissa kolme minuuttia ja 40 sekuntia.

– Ihan ok kisa, toki hampaankolossa päällimmäisenä se, että pisteet jäi saamatta. Olisi kuitenkin ollut tarjolla, mutta on aina positiivista, että pystyy sijoitusta nostamaan.

Minkkinen ampui penkalla Ederin tapaan kolme sakkokierrosta.

– Kolme sakkoa on parannusta, jos eilen viestistä kahdelta lippaalta tuli kolme ohilaukausta ja tänään neljän ammunnan kisassa sama. Käyrä ylöspäin, Minkkinen iloitsi.

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu Hochfilzenissä seuraavan kerran torstaina miesten pikakilpailulla.