Tero Seppälä Hochfilzen pikakilpailun 31:s

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Itävallan Hochfilzenissä jatkettiin ampumahiihdon maailmancupia torstaina miesten 10 kilometrin pikakilpailulla. Paras suomalainen oli 31:nneksi sijoittunut Tero Seppälä, joka jäi kilpailun voittaneesta Norjan Sturla Holm Lägreidistä minuutin ja 51 sekuntia.

– Ladulla oli tänään vähän vaikeampi päivä, ihan hyvältä tuntui, mutta suksivalinta ei onnistunut. Keli kuivahti niin äkkiä ja minulla oli vesikelin suksi, kun kohdistuksen aikana suksia testattiin ja oli lämmin ja märkä lumi.

– Olisi pitänyt olla siellä ensimmäisissä lähtöryhmissä. Eilen valmennus ja huolto kuitenkin pohti, että loppupää olisi parempi. Se tänään vähän kosahti. 

Seppälä onnistui kuitenkin napsimaan jälleen maailmancupin pisteitä ja onnistuminen tuli myös ampumapenkalla, jossa kymmenestä laukauksesta vain yksi sujahti ohi.  

– Ammunta oli hyvä suoritus. Viimeinen lipsahti ohi, olin jo vähän menossa siinä. 

– Onneksi kuitenkin ihan ok paikka takaa-ajoon. 

Harjulan fysiikka kunnossa

Tuomas Harjula oli pikakilpailun 41:s ja jäi maailmancupin pisteitä harmittavasti vain puoli sekuntia. Harjulan ero kärkeen oli reilut kaksi minuuttia.

– Lopussa alkoi keli vähän muuttumaan, ja alkoi alamäet menemään jäiseksi. Oli aika vaikea tulla niitä rennosti. Sen takia saattoi jäädä ne pisteet, Harjula pohti.

Hiihtovauhti oli kuitenkin kohdillaan, sillä Harjula ampui kilpailussa molemmilta paikoilta yhden sakkokierroksen ja onnistui nappaamaan paikan lauantain takaa-ajoon. 

– Hyvä hiihto, semmoista mitä olen odottanut itseltäni. Kyllä jo nuo viestit antoi olettaa, että fysiikkapuoli on hyvällä mallilla. 

Hiidensalolla suksiongelmia

Olli Hiidensalo oli kilpailun 66:s. Myös Hiidensalo ampui molemmilta paikoita yhden ohilaukauksen.

– Ei ehkä ihan paras mahdollinen suksi tullut. Huomasi jo heti ensimmäiseen väliaikaan, vaikka kuinka työsti, että aika paljon oltiin jo perässä. 

– Ammunta oli ihan hallussa, vaikka molemmilta paikoilta lipsahtikin yhdet ohi. 

Maailmancup jatkuu Hochfilzenissä perjantaina naisten 7,5km pikakilpailulla.