Suvi Minkkinen maailmancup-pikakilpailun 44:s

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Itävallan Hochfilzenissä jatkettiin perjantaina ampumahiihdon maailmancupin osalta naisten 7,5 kilometrin pikakilpailulla. Parasta suomalaisvauhtia piti 44:nneksi sijoittunut Suvi Minkkinen, joka jäi kilpailun voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista minuutin ja 44 sekuntia. 

– Ihan ok mieli. Viime viikolla sanoin, että käyrä näyttäisi olevan ylöspäin, niin sama jatkuu.

Minkkinen selvitti pikakilpailun makuupaikan yhdellä sakkokierroksella ja onnistui ampumaan pystypaikan puhtaasti.

– Ammunnan puolesta ihan hyvä suoritus. Pysty oli hyvä ja nopea nolla, niin se lämmittää mieltä. 

– Hiihdossa ehkä fyysisesti oli itsellä vähän tahmean päivä. Varmaan ollut kohtuullisen hyvä suksi, että tuommoisella fiiliksellä on pystynyt omantasoisen hiihdon tekemään. Myös neljäs kisaviikko painaa, voi tuntua omassa fiiliksessä, vaikka se ei kellossa näkyisi. 

Minkkinen jäi pikakilpailussa maailmancupin pisteistä vain harmilliset kolme sekuntia.

– Ei vielä riittänyt, mutta takaa-ajossa on hyvä paikka lähteä niitä metsästämään, Minkkinen ennakoi lauantain kilpailua.

Pystypaikka mietityttää Ederiä

Mari Eder oli toiseksi parhaana suomalaisena 78:s. Eder ampui makuupaikan puhtaasti, mutta pystypaikalta sakkokierroksia kertyi neljä. 

– 0+4 on tämän päivän saldo ja siitä näkee, mihin päivä on kaatunut. En itse osannut tätä missään nimessä odottaa, varsinkaan ammunnan osalta. Tämä syksy on ollut tasapainoisempi ammunnallisesti kuin koskaan aiemmin, Eder ihmetteli. 

Suomalainen jäi kärjestä lopulta kaksi minuuttia ja 40 sekuntia. 

– On ollut aika haastavaa ottaa vastaan sitä, että on tullut tällaisia blackout-sarjoja. Makuulta olen ampunut kohtalaisesti, mutta pystyammuntaan on paljon kaatunut, vaikka harjoituksissa ne kulkee mulla toisinpäin. 

Eder suuntaa seuraavaksi joulutauolle, sillä maailmancup jatkuu enää lauantaina takaa-ajolla ja sunnuntaina yhteislähtökilpailulla, joihin paikkaa ei pisteiden perusteella vielä irronnut. 

– Siinä riittää työstämistä. Ensin varmaan käsittelemistä, että pystyy tämän työntämään taakse ja jatkamaan töitä, kun mitään muuta mahdollisuutta ei tässä ole, Eder pohti.

Lehtosella reipas alkuvauhti

Venla Lehtonen oli kilpailun 84:s. Lehtonen ampui myös makuun puhtaasti, mutta joutui kiertämään pystypaikan jälkeen kaksi sakkokierrosta. Kärjestä Lehtonen jäi vajaat kolme minuuttia. 

– Päällimmäisenä tosi pettynyt fiilis. Viime kisassa, kun takaa-ajopaikka jäi niin pienestä kiinni, totta kai sitä lähdin hakemaan. Aloitin kisan aika reippaasti, en tiedä oliko alkuvauhti vähän liian kova, kun toinen ja kolmas hiihtokierros oli aika vaikeita ja vauhti hyytyi aika pahasti.