Nastassia Kinnuselle edustusoikeus Suomen maajoukkueessa

     Tapio Pukki   Uutiset  

Kansainvälinen Ampumahiihtoliitto IBU on myöntänyt Nastassia Kinnuselle edustusoikeuden Suomen maajoukkueessa ampumahiihdon kansainvälisissä kilpailuissa.

Kinnunen valittiin Suomen joukkueeseen IBU cupiin ja hän kilpailee ensimmäistä kertaa Suomen väreissä Arberissa Saksassa 14.1.2021.

Nastassia Kinnunen sai Suomen kansalaisuuden 13.11.2020.


Taustaa

Nastassia Kinnunen (os Dubarezava) on syntynyt Valko-Venäjällä. Urheilijauransa hän on kansainvälisellä tasolla aloittanut maastohiihtäjänä 2007 maailmancupissa. Yhteensä Kinnunen on osallistunut maastohiihdon MM-kilpailuihin 4 kertaa. Kinnunen osallistui maastohiihtäjänä Vancouverin Olympialaisiin. 

Ampumahiihtoon Kinnunen siirtyi Vancouverin Olympialaisten jälkeen. Maailmancupeissa Kinnusella on ollut sijoituksia 10 joukkoon useita kertoja. Ampumahiihdossa MM-kilpailuihin Kinnunen on osallistunut myös 4 kertaa. Sotsin Olympialaisiin Kinnunen osallistui ampumahiihtäjänä.

Avioiduttuaan suomalaisen miehen kanssa, Kinnunen muutti Suomeen 2017, josta lähtien hän on perheensä kanssa asunut Suomessa.

Suomessa Nastassia Kinnunen on jatkanut ampumahiihdon harrastamista, seuranaan Kontiolahden Urheilijat. Hän on mm. voittanut Suomen mestaruuden yhteislähtökilpailussa 2018 keväällä.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Tapio Pukki, 046 8782200