Mari Ederiltä kova nousu Oberhofin takaa-ajossa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin lauantaina Saksan Oberhofissa takaa-ajot. Kovimmasta suomalaissuorituksesta vastasi naisten 10 kilometrin takaa-ajossa 21 sijaa noussut Mari Eder.

34:nneksi sijoittunut Eder jäi kilpailun jälleen voittaneesta Norjan Tiril Eckhoffista kolme minuuttia ja 49 sekuntia.

– Hyvä nousu. Hiihto oli samaa linjaa, mitä se on ollut. Päästiin ajoissa alle puolen minuutin päähän keulasta ja huolto onnistui myöskin hyvin.

Eder iloitsi, että aikaero kärkeen on kaventunut juurikin Oberhofissa, jossa latuprofiili on vaativa.

– Tyytyväinen sen puolesta, että jaksaa hitaassa kelissä kovaan maastoon jauhaa. MM-kisoissa on kuitenkin kovaa maastoa tarjolla ja paljon pitää kuokkaa sielläkin jaksaa jauhaa. Ollaan taistelussa mukana.

Eder onnistui loistavasti myös ampumapenkalla, sillä hän ampui neljältä paikalta ainoastaan kaksi sakkokierrosta. Yhden sekä makuulta että pystystä.

– Ammunnallisesti varmaan kauden parasta tekemistä. Siellä oli ajoittain jopa tosi hyviä hetkiä.

– Kaiken kaikkiaan taustaan nähden plusmerkkinen päivä, vaikka sijoitukset ei ole siellä missä haluttaisiin.

Jänkä lähti taistelemaan

Erika Jänkä sijoittui uransa ensimmäisessä maailmancup-takaa-ajossa 55:nneksi.

– Ei tuloksellisesti ihan sitä ollut, mitä olisi toivonut ja odottanut. Askel kerrallaan, niin kai se täytyy ottaa.

Sakkoja Jänkä ampui yhteensä viisi, kaksi makuupaikoilta ja kolme pystystä.

– Ammunnallisesti ei päästy sille tasolle, mitä se olisi vaatinut, että nousua olisi tapahtunut. Olisi pitänyt ehdottomasti ampua paremmin ja täysin omia virheitä ja turhia ohilaukauksia.

– Hiihdossa oli pakko lähteä sitä vauhtia, mitä edellä olevat lähti, niin se varmasti on aika raju vauhti omalle tasolle. Oli pakko lähteä taistelemaan, eikä mitään ollut menetettävää, Jänkä avasi taktiikkaansa.

Seppälän hiihto toimii

Miesten 12,5 kilometrin takaa-ajossa kovinta suomalaisvauhtia piti 41:nneksi sijoittunut Tero Seppälä. Seppälä onnistui nostamaan takaa-ajossa viisi sijoitusta. Ero kilpailun voittaneeseen Norjan Sturla Holm Lägreidiin oli reilut kolme ja puoli minuuttia.

– Hiihtopuoli oli tasaisen varmaa, siitä ei ollut tänäänkään hyvä menestys kiinni. Ladulla olisi jaksanut taistella, jos olisi päässyt huippusijasta taistelemaan, mutta yksin sitten hiihdin sieltä tulemaan.

Sakkokierroksia Seppälä ampui neljältä paikalta yhteensä neljä, joista kolme tuli makuupaikoilta.

– Makuupaikat vesitti kisan. Jostakin syystä se ei aivan toimi. Kyllä meillä siihen on jo ajatuksia, mitä pitää miettiä ja kohdistuksessa ottaa paremmin, että saadaan sekin toimimaan.

Harjulan ammunta kulkee

Tuomas Harjula sijoittui takaa-ajon 50:nneksi. Harjula selvitti kilpailun hienosti vain kahdella sakkokierroksella.

– Ekasta potkusta lähtien oli raskasta tänään. Ihmettelen syvästi, että miten on näin vaikeaa. Hengitys toimii hyvin, mutta jalka on vaan tosi raskas, eikä meinaa pysyä muiden mukana ollenkaan.

– Ammunta kulkee hyvin, mutta kun tietää, että parempaan on pystynyt hiihtoladulla, niin harmittaa aika kovasti, Harjula mietti.

Maailmancup jatkuu Oberhofissa sunnuntaina sekaviestillä ja sekapariviestillä.