Suomi sekaviestin 8:s Oberhofissa

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Saksan Oberhofissa oli sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupissa vuorossa viestipäivä.

Suomi sijoittui loistavasti sekaviestissä kahdeksanneksi nelikolla Mari Eder, Suvi Minkkinen, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä. Kilpailun voitto meni Venäjälle, josta Suomi jäi kaksi minuuttia.

Suomen avausosuuden hiihtänyt Mari Eder käytti makuupaikalla kaksi varapatruunaa ja ampui pystypaikan nollille. Eder toi joukkueen vaihtoon sijalla seitsemän, puoli minuuttia kärjen jälkeen.

– Kolmas kisa putkeen kovalla radalla, kyllä verryttelyssä tuntui, mutta yllättävän hyvin lähti hiihdollisesti liikenteeseen.

– Halusin päästä itse myös avausosuudelle makuun takia, että saisin sen aloitusta harjoiteltua. En siihen vielä oikein päässyt, mutta pysty oli hyvä.

Minkkiseltä nopeat nollat

Suvi Minkkinen onnistui toisella osuudella hienosti ja toi Suomen vaihtoon sijalla kymmenen. Minkkinen jäi osuudellaan kärjestä vain reilut puoli minuuttia.

– Monella joukkueella on heittää sekaviestiin melkein top 10 urheilija kummallekin naisten osuudelle. Kovaan kyytiin siinä joutuu, mielestäni ihan hyvin hoidin.

Minkkinen selvitti ampumapenkan nopeasti ilman varapatruunoita ja ampui samalla kauden ensimmäisen nollakilpailun.

– Penkalla tein maksimisuorituksen, hiihdossa tulee takkiin, mutta fiiliksen puolesta parempi kuin pikakisa.

– Oli kyllä viimeisellä kierroksella viimeisessä nousussa jalka aika suorana, sieltä taistelin itseni vaan maaliin.

Aiempina vuosina Kaisa Mäkäräinen on usein ollut Suomen sekaviestijoukkueen toisella osuudella, Minkkistä osuus etukäteen jännitti.

– Minut heitettiin nyt siihen ja vähän jännitin miten sen paikan pystyn hoitamaan. En nyt tietenkään Kaisan tasoiseen suoritukseen pystynyt, eikä sitä kyllä kukaan varmasti odottanutkaan, mutta aika maksimiveto itseltä, Minkkinen iloitsi.

Hiidensalolta parempaa tekemistä

Kolmannella osuudella Olli Hiidensalo ampui makuupaikalta yhden varapatruunan ja onnistui ampumaan pystypaikalta nollat. Hiidensalo vaihtoi sijalla 11 puolitoista minuuttia kärjen jälkeen.

– Tänään oli jo huomattavasti parempaa tekemistä sekä ladulla että penkalla. Hyvä saada itsekin onnistumisia penkalla ja joukkueenakin onnistuttiin tosi hyvin, kovia maita tänäänkin jäi taakse.

Tero Seppälä ampui ankkuriosuudella makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa.

– Oma suoritus oli aivan hyvä, vaikka oli kolmas päivä putkeen kisoja. Jaksoin ladulla puristaa ja oli henkisesti tosi tärkeä, että makuuammunta kulki. Hyvä suoritus lippaalta ja siitä noustiin monta sijaa.

Rannalta vahvaa hiihtoa

Parisekaviestissä Suomen joukkue Venla Lehtonen ja Jaakko Ranta sijoittui 19:nneksi.

– Hiihto oli vahvaa tekemistä, ladulla oli hyvää menoa ja ylämäkeen pystyi haastamaan kavereita vastaan tosissaan. Mukava huomata joulutauon jälkeen, että on menty eteenpäin, Ranta kommentoi.

– Tänään harmillisesti penkalla oli ongelmia, vähän jäi hiihtovaihde päälle, eikä pystynyt tarpeeksi rauhoittamaan ammuntaan.

Maailmancup jatkuu keskiviikkona Oberhofissa miesten pikakilpailulla.