Mari Eder Oberhofin pikakilpailun 37:s

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin torstaina Saksan Oberhofissa naisten 7,5 kilometrin pikakilpailu. Norjan Tiril Eckhoffin voittamassa kilpailussa parasta suomalaisvauhtia piti 37:nneksi sijoittunut Mari Eder.

– Fyysisesti ei ollut tänään hyvä päivä. Olen taistellut niska ja selkäongelmien kanssa. Viime viikolla se ei näkynyt hiihtämisessä niin paljon, oletettavasti kolme kisaa putkeen ärsytti sitä kuitenkin sen verran, että tänään oli hankala päivä.

Eder jäi kilpailun voittaneesta Eckhoffista lopulta minuutin ja 43 sekuntia. Ampumapenkalla Eder ampui yhden sakon sekä makuulta että pystystä.

– Olisi pitänyt pystyä venymään. Osumat olivat sekä makuulta että pystystä tosi hyviä. Makuulta ohilaukaus lähti niin, että se oli vasta tulossa täplälle, ei ollut tosiaankaan täplällä vielä, kun laukaus lähti.

– Periaatteessa vahinko. Joskus niitä sattuu, mutta ei pitäisi sattua, Eder kommentoi.

Minkkisellä askel parempaan

Suvi Minkkinen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena pikakilpailun 56:nneksi. Minkkinen jäi kärjestä reilut kaksi minuuttia.

– Hiihdollisesti parempi kuin edellinen pikakisa. Ihan hyvin lähti liikkeelle, loppua kohden vähän hyytyi, mutta joka tapauksessa parempaan suuntaan.

-Ei tästä hirveästi käteen jäänyt tuloksen puolesta, mutta viime viikon pikakisa oli jotenkin niin vaikea, että tämä oli pikkuisen parempi. Vähän edes lämmittää mieltä.

Minkkinen onnistui ampumapenkalla jälleen ja ampui vain yhden ohilaukauksen, joka tuli pystypaikalta.

– Ei ollut kaukana, että olisi pystynyt toisen nollakisan ampumaan putkeen. Pieni virhe siellä, mutta aika korkealla on itselläkin vaatimustaso ammunnan suhteen.

– Hyvä mieli, että se kulkee ja tason voi pitää korkealla, Minkkinen iloitsi.

Lehtosella oikea suunta

Erika Jänkä sijoittui 70:nneksi. Hän ampui yhden ohilaukauksen sekä makuulta että pystyltä.

– Oli fiiliksenä parempi päivä, kuin mitä viimeisimmät kisat on olleet. Onneksi viimeisellä kierroksella sai puristettua pari sijaa kotiinpäin. Olisi pitänyt uskaltaa hiihtää rohkeammin se toinen kierros, tuntuu, että oli annettavissa enemmänkin, Jänkä kommentoi.

Venla Lehtonen oli kilpailun 81:s. Hän ampui kaksi ohilaukausta molemmilta ampumapaikoilta.

– Hiihdollisesti paljon parempaa, luo nyt vähän itsevarmuutta sen suhteen, että näyttää suunta olevan oikea. Olen koittanut olla rennosti miettimättä liikaa, se näyttää aika paljon auttavan asiaa. Tunnekin ennen kisaa oli hyvä, Lehtonen iloitsi.

Maailmancup jatkuu Oberhofissa perjantaina miesten 4×7,5 kilometrin viestillä.