Suomen miehet maailmancup-viestin kymmenensiä

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Suomen nelikko Tuomas Harjula, Tero Seppälä, Jaakko Ranta ja Olli Hiidensalo sijoittui kymmenenneksi, kun ampumahiihdon maailmancupissa kilpailtiin perjantaina miesten 4×7,5 kilometrin viesti Saksan Oberhofissa. Kilpailun voiton vei Ranska ennen Norjaa ja Italiaa. Suomi jäi kärjestä kolme ja puoli minuuttia. 

Avausosuuden hiihtänyt Tuomas Harjula selvitti ampumapaikat vain yhdellä varapatruunalla ja toi joukkueen vaihtoon sijalla 20 reilun minuutin päästä kärjestä.

– Hyvin lähti kisa käyntiin, hiihto tuntui ihan hyvälle ja hyvät ammunnat. Ei vain kestä sitä samaa vauhtia mitä jouluna, niin aika karua on meno viimeisellä kierroksella. Ei oikein pysynyt kenenkään mukana, Harjula harmitteli.

Toisella osuudella Tero Seppälä selvitti makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kolme varapatruunaa. Vaihtoon Seppälä saapui sijalla 14 vajaat kaksi minuuttia kärjen jälkeen.

– Ladulla oli hyvää menoa. Pystyllä vähän kesti varojen kanssa, mutta onneksi sakkoringille en joutunut, tänään yllättävän moni joutui.

– Nyt vähän huilia ja Anterselvaan, sielläkin onneksi ohjelmassa viestiä, niin päästään taas näyttämään, Seppälä ennakoi.

Rannalta jälleen puhdas ammunta

Jaakko Ranta ampui kolmannella osuudella loistavasti ja selvitti ampumapaikat ilman varapatruunoita. Ranta nosti joukkueen vaihtoon sijalle yhdeksän kaksi minuuttia ja 23 sekuntia kärjestä.

– Oli ihan hyvä veto meidän joukkueelta, eteenpäin selkeästi ja ollaan vakiinnutettu kympin tienoille sijoitus. Tästä vaan suunta ylöspäin kohti MM-kisoja ja kukitusta.

– Ammunta oli jopa loistava, kaikki viestiammunnat tältä kaudelta ovat olleet lippaalta nollat. Pystyy kampittaan kavereita siinä penkalla ja nostaamaan sijoja, Ranta iloitsi.

Ankkuriosuudella Olli Hiidensalo käytti makuupaikalla kolme varapatruunaa ja onnistui ampumaan pystypaikan puhtaasti.

– Itselle ihan kelposuoritus lähtökohtiin nähden, vähän terveysmurheita ollut ja eilen jouduin antibioottikuurin aloittamaan. Jos olisi ollut henkilökohtainen kilpailu, en olisi kyllä lähtenyt.

– Toivotaan, että tällä päätöksellä ei ollut liian negatiivisia vaikutuksia ensi viikon kisoihin, Hiidensalo mietti.

Maailmancup jatkuu Oberhofissa lauantaina naisten 4×6 kilometrin viestillä.