Suomen naiset sijalle 13 Oberhofin viestissä

    Meri Maijala   MC tiedotteet  

Saksan Oberhofissa kilpailtiin lauantaina naisten 4×6 kilometrin maailmancup-viesti, jossa Suomen nelikko Suvi Minkkinen, Mari Eder, Venla Lehtonen ja Erika Jänkä sijoittui 13:nneksi. Viestin voiton vei Saksa ennen Valko-Venäjää ja Ruotsia. Suomi jäi kärjestä lopulta reilut neljä minuuttia.

Suvi Minkkinen selvitti avausosuuden ainoastaan yhdellä varapatruunalla ja toi joukkueen vaihtoon hienosti seitsemäntenä vain puoli minuuttia kärjen jälkeen.

– Omalta osalta Oberhofin kisoista paras veto. Viestiavauksista, jos aiempia vuosia katsotaan, niin paras avaus mitä olen tehnyt. Nyt alkoi hiihtokin pikkuisen löytämään uomiinsa tällä radalla.

Suomen naisten joukkue sijoittui molemmissa kauden aiemmissa viesteissä sijalle 14. Nyt parannusta tuli yhden pykälän verran.

– Joukkueeltakin ihan ok veto, mutta jättää pikkuisen toivomisen varaa. Kymmenen joukkoon tavoitellaan, miksei top 8 hyvällä suorituksella. Ehjä veto kuitenkin kaikilta.

– Huolto oli onnistunut tosi hyvin ja meillä oli tänään myös huippusuksi, sieltä sai apuja, Minkkinen vielä kiitteli.

Ederin selkä vaivaa

Toisella osuudella Mari Eder käytti kaksi varapatruunaa sekä makuulta että pystystä. Eder vaihtoi sijalla yhdeksän 49 sekuntia kärjen jälkeen.

– Kauden hankalin kisa, äärimmäinen pettymys. Tilanne on menossa selän kanssa siihen suuntaan, että pitää olla tosi tarkkana eteenpäin, minkälainen kisakalenteri tai suunnitelma ylipäätänsä luodaan. Ja mistä saadaan apua, että päästään kiinni, mikä sen aiheuttaa, Eder harmitteli.

– Vaikutti todella paljon enemmän hiihtämiseen, mitä täällä Oberhofissa on missään vaiheessa vaikuttanut. Ollaan haastavassa tilanteessa.

Lehtosen vire alkaa löytyä

Venla Lehtonen käytti kolmososuudella yhden varapatruunan makuulta ja kaksi pystypaikalta. Vaihtoon Lehtonen toi joukkueen sijalla 13 reilut kaksi ja puoli minuuttia kärjen jälkeen.

– Parempaa, mitä se on ollut. Eiköhän tästä suunta ole toivottavasta koko ajan ylöspäin, Lehtonen iloitsi parantunutta virettään.

– Pysty oli vähän heikko, kun kaksi ensimmäistä meni ohi. Sain onneksi kasattua sen.

Erika Jänkä selvitti ankkuriosuudella makuupaikan puhtaasti ja käytti pystypaikalla kaksi varapatruunaa.

– Makuu oli päivän onnistunein anti, toi itseluottamusta. Toivottavasti saa tuon saman vietyä muihinkin kisoihin jatkossa.

– Hiihdossa oli tänään vain yksi vaihde, eikä löytynyt sellaista iskua. Tuota vauhtia olisi voinut mennä hamaan tappiin, mutta ei jaksanut runtata, Jänkä kommentoi.