Suvi Minkkinen 58:s Antholzin maailmancupin normaalimatkalla

     Meri Maijala   MC tiedotteet  

Ampumahiihdon maailmancup siirtyi tällä viikolla Saksasta Italian Antholziin, jossa kilpailtiin torstaina naisten 15 kilometrin normaalimatka. Kilpailun paras suomalainen oli 58:nneksi sijoittunut Suvi Minkkinen, joka jäi kilpailun voittaneesta Itävallan Lisa Hauserista kuusi minuuttia.

– Päällimmäisenä mielessä, että liikaa sakkoja. Ihmeen vaikeaa, tuntuu ylipäätään kun tuloslistaa katsoo, että aika paljon sakkoja. Helppo olosuhde, ei voi sen piikkiin laittaa mitään.

Minkkinen ampui normaalimatkalla yhteensä neljä sakkominuuttia, kaksi molemmilta ampumapaikoilta.

– Ensimmäinen pysty oli vaan tosi levottoman tuntuinen. Viimeiselle pystylle tulin sillä ajatuksella, että pakko saada edes yksi hyvä ammunta tähän kisaan.

Antholzissa kilpaillaan 1600 metrin korkeudessa ja Minkkiselle korkeaan ilmanalaan sopeutuminen on yleensä tuottanut vaikeuksia. Tällä kertaa kisaan valmistautuminen sujui yli odotusten.

– Sanoin eilen illalla, että helpoimmat kolme päivää, mitä mulla on ollut ikinä korkealle tultaessa, ovat olleet nämä kisaa edeltävät päivät.

– Jos vertaa hiihtoaikaa Kontiolahden normaalimatkaan, niin aika oli suhteessa parempi. Eli omaan tasoon nähden onnistunut hiihto ja valmistautuminen, mikä on aina tulevaisuutta varten tärkeä poimia talteen, Minkkinen iloitsi.

Lehtonen yllättyi hiihtovireestään

Venla Lehtonen sijoittui toiseksi parhaana suomalaisena normaalimatkan 68:nneksi. Lehtonen jäi kärjestä reilut seitsemän minuuttia.

– Hiihto kulki aika hyvin, yllätyin jopa. Vähän olin hermostunut siitä, miten se lähtee, kun en ole hirveästi korkealla kisannut.

Lehtonen ampui kilpailussa yhteensä viisi sakkominuuttia, kolme makuulta sekä kaksi pystypaikoilta.

– Ammunta oli vaan tänään huonoa. Ei ollut niin rentoa tuntemukseltaan, vähän oli sellaista jäkittämistä.

Erika Jänkä oli kilpailun 78:s. Jänkä ampui yhteensä neljä sakkominuuttia, jotka kaikki tulivat pystypaikoilta.

– Ei jäänyt kauheasti tästä päivästä mitään kerrottavaa. Makuut ihan ok, jos jotakin positiivista haluaa sieltä kaivaa. Eka pysty tosi vaikea, tärisi ja joutui ottamaan asentoa uusiksi.

– Neljännellä kierroksella alkoi vähän selkä krampittamaan. Joutui vähän painimaan sen kanssa, että pääseekö täältä pois ollenkaan. Totesin, että tullaan vaikka pää kainalossa, Jänkä kommentoi.

Mari Eder jätti kilpailun väliin selkävaivojen vuoksi.

Maailmancup jatkuu Italiassa perjantaina miesten 20 kilometrin normaalimatkalla.